Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

13 Aprilie 2018
Vizualizari: 870
Comentează add

Noi proteste ale palestinienilor au avut loc, astăzi, de-a lungul gardului de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, pentru a treia vineri consecutiv.

Zeci de palestinieni răniți în confruntarea cu armata israeliană

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Noi proteste ale palestinienilor au avut loc, astăzi, de-a lungul gardului de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, pentru a treia vineri consecutiv, manifestaţie care ar urmă să culmineze la mijlocul lunii mai.

După rugăciunea musulmană, protestatarii au încercat să străpungă gardul în câteva locuri, iar armata israeliană a ripostat, provocând rănirea mai multor palestinieni. 

Armata a acţionat în câteva puncte de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza, utilizând mijloace de dispersare şi muniţie reală.

Armata a ripostat cu foc doar asupra grupurilor de tineri palestinieni care au încercat să creeze breşe în gardul de frontieră utilizând exploziv şi sticle incendiare. 'Israelul va continua să-şi protejeze cetăţenii şi graniţele, la fel cum orice alt stat ar face-o.

Vor fi mărite efectivele de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza şi se va acţiona împotriva celor implicaţi în manifestări violente şi teroriste' - se arată într-un comunicat al IDF.

O încărcătură explozivă a fost detonată în apropiere de Karni şi un zmeu a fost lansat cu o sticlă incendiară, care a căzut tot în interiorul zonei Gaza.

Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene le-a cerut, în limba arabă, palestinienilor din Fâşia Gaza să nu se lase antrenaţi de Hamas în manifestări violente şi să nu se apropie de infrastructura de securitate a gardului de frontieră.

Peste 30 de palestinieni au fost răniți la frontiera cu Gaza de armata israeliană. Unul dintre ei este în stare critică.

Vinerea trecută, palestinienii au incendiat mii de cauciucuri uzate, pentru a se ascunde după o perdea de fum.

Astăzi nu au mai avut la dispoziție multe pneuri, dar au incendiat steaguri israeliene


Etichete palestinienirănițifrontieraGaza de armata israelianaidfhamas

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live