Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

24 Iulie 2018
Vizualizari: 1352
Comentează add

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Nikolaos Dimitriadis, a declarat că zona afectată este o staţiune frecventată de localnici.

Zeci de morţi şi sute de răniţi în incendiile din Grecia

michaela-lambrinidou

 

50 de persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite în incendiile de vegetaţie din jurul capitalei Greciei.

Revine cu informaţii corespondenta noastră Michaela Lamprinidou.

Reporter: Bilanţul persoanelor decedate în urma incendiilor de pădure din împrejurimile Atenei a urcat deja la 50 de victime, după ce au mai fost descoperite alte 26 de trupuri arse.

Potrivit Crucii Roşii cele 26 de cadavre, printre care şi copii, au fost găsite pe un teren ars la numai câţiva metri de mare, în localitatea Mati.

Încă 160 de persoane au fost rănite, inculsiv 23 de copii, iar 11 persoane se află în stare gravă la spitalele din Atena.

La această oră se desfăşoară la Palatul Maxim o reuniune extraordinară în prezenţa premierului, la care participă miniştrii, reprezentanţii forţelor armate şi ai serviciului elen de informaţii pentru a evalua situaţia creată şi a hotărât măsurile ce vor fi luate pentru gestionarea situaţiei şi restaurarea pagubelor.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a comunicat telefonic cu premierul Alexis Tsipras, căruia i-a exprimat deplina solidaritate cu Grecia şi a subliniat că Comisia Europeană va pune la dispoziţia Greciei fondurile necesare pentru a gestiona situaţia de urgenţă creată.

Ambasada României la Atena a adresat pe pagina ei de Facebook condoleanţe familiilor victimelor incendiului şi însănătoire grabnică  răniţilor.

Potrivit informaţiilor, până în prezent la nivelul ambasadei de la Atena nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Nikolaos Dimitriadis, a declarat că zona afectată este o staţiune frecventată de localnici şi, deci, există o foarte mică probabilitate de a exista cetăţeni români printre victime, precizând că a comunicat personal cu agenţii de turism, care au confirmat că în zonă nu se aflau turişti români, care de regulă preferă să meargă pe insule.

 


Etichete incendii de vegetatieincendiile din GreciaGreciamortiraniti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live