Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Decembrie 2017
Vizualizari: 425
Comentează add

Protestele au avut loc în mai multe oraşe din ţară. S-a scandat împotriva guvernului, a majorităţii parlamentare, solicitându-se alegeri anticipate.

Zeci de mii de oameni au protestat împotriva modificării legilor justiţiei

radiojurnal

Protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, duminică, 10 decembrie 2017.       Foto: Sergiu Şteţ

Protestul de duminică seară, 10 decembrie, s-a desfăşurat în condiţii normale, fără incidente sau alte forme de violenţă. Forţele de ordine au fost prezente în număr mare pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut care ar fi putut apărea.

Jandarmii au împărţit pliante protestatarilor prin care i-au îndemnat să se delimiteze de persoanle ori grupurile violente sau care instigă la acte de violenţă. De asemenea, protestarii au fost îndemnaţi la o manifestare paşnică şi civilizată şi să respecte recomandările Jandarmeriei.

S-a scandat împotriva guvernului, a majorităţii parlamentare, solicitându-se alegeri anticipate. Au fost prezenţi şi lideri din opoziţie. Vorbim aici despre preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi cel al USR, Dan Barna, însoţiţi de câţiva parlamentari din cele două partide.

Şi fostul premier Dacian Cioloş a venit în Piaţa Victoriei însoţit de mai mulţi foşti miniştri din cabinetul său. Iniţiatorii protestului doreau să se deplaseze în marş către Palatul regal pentru a depune flori şi a aprinde lumânări în memoria regelui Mihai, dar au renunţat.

În schimb, protestarii au ţinut un moment de reculegere şi au intonat Imnul de stat după care protestarii au aprins lanternele telefoanelor mobile. 


Etichete Dan BarnaLudovic OrbanDacian CioloşprotestejustiţiecorupţieanticorupţieIordachecomisie socială

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live