Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

14 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1005
Comentează add

Participanţii au solicitat guvernului amnistierea contravenţională a protestatarilor, care au fost, în opinia lor, victime ale abuzurilor în cursul evenimentelor din ianuarie 2012.

Zeci de manifestanţi au protestat duminică în Capitală Zeci de manifestanţi au protestat duminică în Capitală - Conține audio

atena-teognoste

Foto: arhivă. Agerpres.

Câteva zeci de manifestanţi s-au strâns duminică seară în Piaţa Universităţii din capitală.

Este locul unde, în urmă cu un an, s-au înregistrat  conflicte violente între protestatari şi jandarmi, soldate cu amenzi pentru tulburarea liniştii publice şi deschideri de dosare penale pentru distrugeri şi agresiuni.

Participanţii au solicitat guvernului amnistierea contravenţională a protestatarilor, care au fost victime ale abuzurilor în cursul evenimentelor din ianuarie 2012 şi au scandat lozinci împotriva clasei politice. 

Protestele din 2012, la care au ieşit în stradă mai multe zile la rând, sute de persoane, au început în 13 ianuarie, în semn de solidaritate cu subsecretarul de stat, Raed Arafat, protagonist al unui conflict public cu preşedintele Traian Băsescu, pe tema reformelor din sănătate.

Şeful Jandarmeriei capitalei, Eugen Meran, a fost eliberat din funcţie la sfârşitul săptămânii de ministrul de interne, Radu Stroe, tot ca urmare a protestelor de acum un an, din Piaţa Universităţii.


Etichete protestanţimanifestanţiprotestelozinciBucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live