Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

2 Decembrie 2010
Vizualizari: 1869
Comentează add

Vremea rea crează probleme în alimentarea cu energie electrică şi în transporturile din România. Mai multe ţări din centrul şi vestul Europei sunt afectate de căderile de zăpadă şi de ger.

Zeci de localităţi au rămas fără electricitate

arina-petrovici

Foto: Agerpres.

Alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zona Muntenia a fost afectată începând de miercuri, din cauza depunerilor masive de chiciură, informează Mediafax.

Joi, la ora prânzului, erau 80 de localităţi din judeţele  Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa care au rămas fără electricitate.

Pentru remedierea defecţiunilor produse de vremea rea în cele 4 reţele vor acţiona 41 de echipe de intervenţie ale Enel.

Transporturile afectate de temperaturile reduse

Temperaturile scăzute afectează circulaţia feroviară şi rutiră, mai ales în nordul şi centrul ţării.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă şi să-şi echipeze autoturismele corespunzător, în condiţiile în care există pericolul formării de polei pe drumurile din Buzău, Brăila, Ialomiţa, Galaţi şi pe câteva porţiuni de pe autostrada A2.

Pe de altă parte, ceaţa provoacă probleme pe A1, de la kilometrul 60 până în capitală, şi pe A3, între Turda şi Gilău.

CFR Călători anunţă că în nordul ţării au survenit unele modificări în traficul feroviar, iar că pe raza regionalelor Braşov, Cluj şi Iaşi circulaţia este întreruptă. Traficul aerian se desfăşoară normal, însă unele curse înregistrează întârzieri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Europa.

Corespondenţii România Actualităţi transmit că vremea rea a avariat şi firele de înaltă tensiune, astfel încât unele localităţi din Brăila, Constanţa şi Harghita nu au energie electrică.

Victimele frigului

Valul de frig care s-a abătut asupra Europei Centrale a provocat moartea a 18 persoane în Polonia, patru în Cehia şi patru în Lituania, în timp ce ninsorile abundente din Franţa şi Marea Britanie continuă să perturbe traficul din cele două ţări.  

Victimele sunt în general bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani, fără domiciliu şi adeseori în stare de ebrietate.

Întreaga Polonie este acoperită cu un strat gros de zăpadă, cu excepţia sudului.

Temperaturile au coborât din nou în nord-est, după ce marţi au atins un record de -33 de grade.

Aeroporturile şi transportul feroviar funcţionează cu intermitenţe.

Trafic îngreunat în Europa

În Cehia, cel mai frecventat aeroport din Europa Centrală a fost închis, iar aproximativ 40 de zboruri au fost anulate din cauza ninsorilor abundente.

Perturbări importante au fost înregistrate şi în cazul traficului rutier şi feroviar.

Marea Britanie continuă să se confrunte cu temperaturi deosebit de reci, însoţite de ninsori şi viscol, iar următoarele 48 de ore se anunţă critice.

Vremea rea a afectat în primul rând transporturile feroviare, dar şi traficul aerian.

Al doilea aeroport ca importanţă din Londra, Gatwick, va rămâne închis până mâine. Mai multe tronsoane de autostradă au fost închise total sau parţial din cauza zăpezii.

În Franţa, după regiunea centrală, vestul şi regiunea pariziană au fost afectate joi de ninsori.

Sute de şoferi au fost blocaţi în trafic, iar 20% din trenurile de mare viteză au fost anulate joi între Paris şi provincie pe axa sud-est.


Etichete chiciurăzăpadăvremeelectricitatetrenENEL frigEuropatransport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live