Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

30 Septembrie 2016
Vizualizari: 533
Comentează add

Fostul preşedinte al Israelului, Shimon Peres, a fost înmormântat astăzi la Ierusalim pe Muntele Hertzel.

Zeci de lideri din lumea întreagă l-au omagiat pe Shimon Peres

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Ministerul israelian de externe

Fostul preşedinte al Israelului, Shimon Peres, a fost înmormântat astăzi la Ierusalim pe Muntele Hertzel.

La ceremonia funerară au participat zeci de lideri din lumea întreagă care au omagiat rolul lui Shimon Peres în construirea capacităţilor de apărare ale Statului Israel.

Mulţumesc, Haver Iakar, în ebraică, prieten drag, a încheiat Barack Obama, la ceremonia de pe Muntele Hertzel din Ierusalim la înmormântarea fostului preşedinte al Israelului, Shimon Peres.

Ne-a arătat că dreptatea şi speranţa sunt în centrul ideei sioniste, o viaţă liberă într-o patrie regăsită, o viaţă sigură într-un stat care se poate apăra singur, a declarat Barack Obama.

Preşedintele american a lăudat rolul lui Shimon Peres în construirea capacităţilor de apărare ale statului Israel, eforturile lui de a transforma Israelul într-o platformă centrală a erei numerice care să facă viaţa mai bună pentru toată lumea.

În această regiune deşirată de războaie, Shimon Peres a înţeles că veritabila securitate vine din pacea cu vecinii.

Preşedintele Obama a mulţumit liderului Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, că a asistat la înmormântarea fostului preşedinte al Israelului, Shimon Peres, spunând că prezenţa lui Abbas reaminteşte că încă nu s-a ajuns la pace.

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, l-a elogiat pe predecesorul său, Shimon Peres, numindu-l un veritabil vizionar, patriot şi om de acţiune. "Îţi vorbesc pentru ultima oară, Shimon, ca de la un preşedinte la altul! Îţi mulţumesc pentru sfaturile bune. Ochii lui au văzut departe, istoria evreiască şi sionismul", a continuat Rivlin.

"În această zi tristă, călătoria vizionarului care a început în Polonia a ajuns la capăt, la Ierusalim, capitala noastră, un vis care este realitate astăzi", a declarat preşedintele Reuven Rivlin.


Etichete Shimon PeresînmormântareIerusalimMuntele HertzelBarack Obama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live