Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

30 Iulie 2015
Vizualizari: 1281
Comentează add

Zeci de hectare de mirişte şi lizieră de pădure din judeţul Neamţ au luat foc după ce proprietarii terenurilor au încercat să îşi cureţe suprafeţele incendiind vegetaţia uscată.

Zeci de hectare de mirişte şi lizieră, din Neamţ, au ars

geanina-buftea

Foto: radioconstanta.ro. 

În judeţul Neamţ zeci de hectare de mirişte şi lizieră de pădure au luat foc după ce proprietarii terenurilor au încercat să îşi cureţe suprafeţele incendiind vegetaţia uscată.

Pompierii au intervenit în mai multe localităţi, printre care Miron Costin, Horia, Dulceşti, Urecheni, Bozieni sau Borleşti.

Aceştia au atras atenţia populaţiei în nenumărate rânduri, însă mulţi ignoră pericolul, mai ales că au fost situaţii în care şi locuinţele puteau fi cuprinse de flăcări.

Până acum au fost raportate câteva zeci de hectare de teren agricol, dar şi liziere de pădure afectate de pârjol.

"Incendiul care s-a manifestat pe suprafaţa cea mai mare, un incediu produs în extravilanul comunei Gherăeşti, a fost afectată o suprafaţă de 20 hectare, 15 hectare de mirişte, 2 de lizieră de salcâm şi 3 de viţă-de-vie, un incendiu plecat de la fumatul în locuri nepermise şi pentru lichidarea căruia echipele de pompieri şi două servicii voluntare, Gherăeşti, Găuani, au acţionat timp de două ore şi jumătate.

"Amenzile pentru nerespectarea prevederilor privind arderea miriştilor sunt în cuantum de la 500 la 2.500 de lei", a declarat reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Andrei Grancea..

Conform legislaţiei, în perioada de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă şi se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. 


Etichete ştiri nord-estNeamţincendiuterenuri agricolelizierevegetaţie uscatăproprietariISUpompieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live