Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

19 Iunie 2021
Vizualizari: 396
Comentează add

În judeţul Vrancea, zeci de gospodării sunt izolate, după ce singura cale de acces a fost ruptă de ape.

Zeci de gospodării sunt izolate în Vrancea

gabriel-sava

Foto: CJ Vrancea

Aria ploilor se extinde în aproape toată ţara.
 
Premierul Florin Cîţu are o videoconferinţă cu prefecţii pe această temă. Meteorologii au extins şi prelungit codurile galbene şi portocalii vor fi în vigoare până duminică noapte.
 
Deja intemperiile au făcut pagube importante, o persoană a murit şi alta este căutată, după ce au fost luate de viituri.
 
În judeţul Vrancea, zeci de gospodării sunt izolate, după ce singura cale de acces a fost ruptă de ape. 
 
Cele 12 persoane surprinse de o viitură pe o insulă formată de apele Zăbalei, printre care se află şi trei femei, sunt într-o stare de sănătate bună, după cum au comunicat autorităţile, care au ţinut legătura cu acestea pe tot parcursul nopţii. ISU Vrancea a comunicat cu puţin timp în urmă că în sprijinul celor 12 persoane intervin şapte jandarmi, cu o dronă şi cu două autoturisme de teren.
 
Accesul către satul Brădăceşti se face doar pietonal, la fel cum s-a întâmplat şi la Nistoreşti, după ce un drum judeţean a fost afectat de apele revărsate.
 
Tot din cauza precipitaţiilor, circa 60 de gospodării din Nistoreşti au rămas izolate, după ce viitura creată de precipitaţiile abundate a distrus o punte din lemn.
 
După intervenţia autorităţilor locale, accesul către cele două sate se poate face pietonal. La Mişina, tot la Nistoreşti, drumul judeţean a fost afectat, circulaţia efectuându-se cu dificultate. Situaţia este monitorizată permanent, după cum au anunţat autorităţile, mai ales că ploaia nu s-a oprit în zona de munte a judeţului Vrancea.
 
În localitatea Mănăstirea Caşin din judeţul Bacău şapte persoane sunt evacuate preventiv la rude, pentru că locuinţele lor erau în pericol după ce râul din zonă a crescut foarte mult. În continuare peste cinci mii de consumatori din judeţele Botoşani, Harghita şi Neamţ nu au curent electric.

Etichete inundatiiVranceaviitura(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live