Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Carmen Gavrilă

8 Mai 2015
Vizualizari: 1611
Comentează add

16 stații de metrou din București au fost regândite să reprezinte țări europene, peste 50 de filme ruleaza în cadrul Festivalul Filmului European, are loc ONGFest.

Zeci de evenimente de Ziua Europei, în întreaga țară Zeci de evenimente de Ziua Europei, în întreaga țară - Conține audio

carmen-gavrila

Şefa reprezentanţei CE în România, Angela Filote. Foto: Carmen Gavrilă

De Ziua Europei, astazi si maine au loc la Bucuresti, zeci de concerte și activități artistice, concursuri sportive sau de cultură generală.

16 stații de metrou au fost regândite să reprezinte țări europene, peste 50 de filme ruleaza în cadrul Festivalul Filmului European, peste 160 de ONG-uri, instituții și companii se reunesc la ONGFest.

Evenimente similare vor avea loc si in tara, pe tot parcursul acestei luni si sunt organizate sau co-organizate de Reprezentanța Comisiei Europene și de rețeaua sa de informare locală, Europe Direct.

Pe 9 mai 1950 s-a făcut primul pas pentru crearea Uniunii Europene de astăzi, cand la Paris, ministrul francez de externe, Robert Schuman, a citit în faţa presei internaţionale o declaraţie prin care chema Franţa, Germania şi alte patru state europene să-şi pună în comun producţiile de cărbune şi oţel, făcând astfel imposibil un nou razboi între aceste state.

AUDIO: Șefa reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, Angela Filote. invitată la Apel Matinal.


Etichete Ziua EuropeiFestivalul Filmului EuropeanONGFest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live