Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Noiembrie 2018
Vizualizari: 234
Comentează add

Peste 75.000 de mii de persoane au fost puse oficial sub acuzare şi menţinute în arest pe durata procesului, potrivit Ministerului de Interne de la Ankara.

Zeci de condamnaţi la închisoare pe viaţă în Turcia în cazul puciului eşuat

sergiu-stet

 Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Foto: facebook.com/RecepTayyipErdogan

O instanţă din Turcia a dispus miercuri, 21 noiembrie, condamnarea la închisoare pe viaţă a 74 de persoane, inclusiv soldaţi, pentru rolul lor într-o tentativă de lovitură de stat, potrivit agenţiei de presă turce de stat Anadolu.

Peste 240 de persoane, majoritatea civili neînarmaţi, au fost ucise în noaptea de 15 iulie 2016, când un grup de soldaţi răzvrătiţi a confiscat tancuri şi avioane de război, într-o tentativă eşuată de a-l înlătura de la putere pe preşedintele Recep Tayyip Erdoğan.

Reuters transmite că Turcia îl învinuieşte pe clericul musulman din Statele Unite Fetullah Gulen pentru puciul eşuat şi a adoptat măsuri punitive la scară largă, împotriva presupuşilor susţinători ai acestuia, arestând aproximativ 160.000 de persoane, inclusiv cadre didactice, soldaţi şi funcţionari publici.

Dintre acestea, 77.000 au fost puse oficial sub acuzare şi menţinute în arest pe durata procesului, potrivit Ministerului de Interne. 


Etichete Recep Tayyip ErdoğanFetullah GulenTurciapucilovitură de stat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live