Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Gheorghe

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 563
Comentează add

Zeci de companii caută soluții pentru fabricarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Zeci de companii în căutarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2

victor-gheorghe

Foto: ksi.uk.com.

Zeci de companii de la start-up-uri la giganți farmaceutici caută soluții pentru fabricarea unui vaccin sigur și eficient împotriva SARS-CoV-2.

Informațiile despre stadiul cercetărilor sunt destul de puține, dar sunt deja țări în care s-a ajuns la cea de a treia fază de testare, adică pe zeci de mii de persoane.

Organizația Mondială a Sănătății a identificat 42 de vaccinuri candidate în stadiul testelor clinice, iar zece dintre ele se află în cel mai avansat punct din faza trei de testare. Cele mai noi informații vin din Germania, unde ministrul federal al sănătății, Jens Spahn, el însuși confirmat pozitiv cu noul coronavirus, a spus că firma germană BioNTech se apropie de a primi aprobarea pentru vaccinul său, produs în colaborare cu americanii de la Pfizer. 

India vine puternic din urmă și a anunțat chiar azi că a aprobat testarea pe scară largă a unui vaccin produs de o firmă din Hyderabad. Potrivit ministrului indian al sănătății, vaccinul va fi gata la începutul anului viitor şi au început deja pregătirile pentru distribuire. 

Sunt însă și vești rele. Autoritatea de Sănătate Publică din Brazilia a anunțat că un voluntar într-un test clinic al vaccinului pentru COVID-19, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, a murit. Invocându-se confidențialitatea datelor personale, nu s-au oferit detalii, ci doar garanții că există preocupări privind siguranța testului clinic ce va continua.

Totuși, Brazilia, țară gravă afectată de pandemie, vrea să se pună la adăpost. Ministrul sănătății a anunțat că Brazilia va cumpăra 46 de milioane de doze din vaccinul produs de firma chineză Sinovac, vaccin testat deja pe mii de voluntari din șase state ale țării, printre care și São Paulo, cel mai afectat de pandemie.


Etichete (ii)SARS-CoV-2vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live