Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Decembrie 2018
Vizualizari: 586
Comentează add

Poliţia din Europa şi America de Sud a acţionat împotriva mafiei Ndràngheta, un grup de crimă organizată, cu sediul în regiunea Calabria, din sudul Italiei.

Zeci de arestări într-o operaţiune majoră împotriva mafiei italiene

sergiu-stet

  Foto: Reuters

Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală, Eurojust, a anunţat că aproape 90 de persoane au fost arestate, în cadrul unei operaţiuni majore împotriva mafiei italiene.

Poliţia din Europa şi America de Sud a acţionat împotriva mafiei Ndràngheta, un grup de crimă organizată, cu sediul în regiunea Calabria, din sudul Italiei. Oficialii estimează că au fost confiscate peste două milioane de dolari, peste două tone de cocaină şi o cantitate semnificativă de pilule de ecstacy.

BBC îl citează pe vicepreşedintele Eurojust, Filippo Spiezia, care a declarat: "Această operaţiune a arătat două lucruri importante: în primul rând, acela că infracţionalitatea transfrontalieră poate fi contracarată şi înfrântă în mod eficient, dacă utilizăm la maximum toate oportunităţile europene; în al doilea rând, faptul că UE nu este ceva birocratic, departe de cetăţeni, ci că instituţiile UE sunt vii, capabile să ia măsuri şi să susţină autorităţile naţionale în eforturile de a spori siguranţa cetăţenilor noştri." 


Etichete EurojustUENdràngheta,cALABRIAFilippo SpieziaMAFIAItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live