Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Cristea

5 Iunie 2010
Vizualizari: 1386
Comentează add

Termenul până la care parlamentarii au putut să depună amendamente la legile guvernului privind scăderea pensiilor şi salariilor a expirat. Guvernul îşi asumă luni răspunderea pe aceste legi.

Zeci de amendamente la legile austerităţii

alexandra-cristea

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe măsurile de austeritate, luni, în faţa parlamentului.

Parlamentarii au depus 43 de amendamente la legile austerităţii, dintre care 25 sunt  la legea de reducere a salariilor şi 18 la cea de reducere a pensiilor.

Parlamentarii PDL au propus 15 modificări la legea propriului guvern privind tăierea salariilor şi patru la cea privind reducerea pensiilor.

Un grup de deputaţi ai Partidului Democrat Liberal au propus un set de măsuri pentru deblocarea mediului de afaceri.

Printre acestea se numără compensarea plăţii obligaţiilor fiscale, dar şi neimpozitarea timp de cinci ani a investiţiilor de peste un milion de euro sau reducerea la 0,04% pe zi a penalităţilor la plata obligaţiilor fiscale.

Din partea UDMR, asociat la guvernare, amendamentele depuse prevăd îngheţarea pensiilor până la 31 decembrie 2011, în loc de reducerea lor cu 15%, şi specificarea explicită a faptului că nu vor fi pensii mai mici de 350 de lei.

Uniunea Naţională pentru Progresul României nu a mai înaintat amendamente, deoarece spune că acestea se regăsesc deja în legile guvernului

Liberalii ar dori anularea impozitului minim pentru IMM-uri, reducerea TVA la 5% pentru construcţii şi tranzacţii de locuinţe noi, iar social-democraţii nu au amendamente, dar vor depune două moţiuni de cenzură.

Guvernul urmează să îşi asume luni răspunderea în parlament pentru legile de reducere a pensiilor şi salariilor.


Etichete legiausteritatePDLPNLPSDUDMRguvernasumaremoţiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live