Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălin Sofronie

7 Iulie 2022
Vizualizari: 286
Comentează add

Recensământul populaţiei şi locuinţelor se încheie, pe teritoriul ţării noastre, peste zece zile.

Zece zile până la finalul recensământului

madalin-sofronie

  Foto: Agerpres.

Realizator: Ciprian Sasu
Realizator: Recensământul populaţiei şi locuinţelor se încheie, pe teritoriul ţării noastre, peste zece zile. Există, însă, localităţi care sunt departe de a finaliza acest proces. Una dintre acestea este comuna Belciugatele, din judeţul Călăraşi. De ce refuză cetăţenii să participe la recensământ, aflăm de la Mădălin Sofronie:

Reporter: La Belciugatele, teoriile conspirațiilor par să fi ajuns mai repede decât în alte sate. De ce se tem localnicii aflăm de la domnul Nicolae.
Nicolae: Merg pe principiul ăla cu cipul. Am auzit o grămadă de variante. Nu are cum. În primul rând, ăla nu vine să-ţi  facă injecție ca să-ţi bage un cip, şi cipul nu se bagă cu injecţie, trebuie o operaţie.
Reporter: Liliana Anghel este unul dintre recenzori și recunoaște că teoriile conspirațiilor i-au determinat pe localnici să nu participe la recensământ.
Liliana Anghel: Mai era o poveste cu oculta. Exact primul la care ne-am dus pe teren, la început: dar nu vedeţi ce se întâmplă? Domne, ce se întâmplă? Păi nu vedeţi în toată lumea? Cum, se întâmplă atâtea. Dar nu ne spunea exact ce se întâmplă.
Reporter: În ciuda numărului mic de persoane recenzate, autorităţile sunt optimiste şi cred că procesul se va încheia corespunzător şi la Belciugatele.
Ionuț Dragu, directorul Direcției Județene de Statistică din Călărași: Chiar nu îmi fac griji că nu vor termina până pe data de 17.
Reporter: La nivelul județului Călărași, procentul de participare al populației la recensământ depășește 80%.


Etichete (ii)recensămantfinal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live