Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

22 Noiembrie 2010
Vizualizari: 3177
Comentează add

Românii stabiliţi în Austria s-au întâlnit la Graz cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfinţarea asociaţiei românilor din Austria "Autprorom" din landul Steiermark.

Zece ani de la înfiinţarea Asociaţiei românilor din Austria Zece ani de la înfiinţarea Asociaţiei românilor din Austria - Conține audio

ioan-suciu

Foto: Ioan Suciu.

Românii stabiliţi în Austria s-au întâlnit la Graz cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfinţarea asociaţiei românilor din Austria "Autprorom" din landul Steiermark.

Intâlnirea românilor a fost prilejuită şi de sărbătorirea cu câteva zile mai devreme a Zilei naţionale a României  şi de aniversarea a nouă decenii de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Austria, după cum spune preşedintele Asociaţiei Autprorom Ionel Mircea Popi.

La întâlnirea desfăşurată în localitatea Feldkirchen, de lângă Graz, a fost prezent şi ambasadorul României la Viena, excelenţa sa Silvia Davidoiu.

Ea a declarat pentru Radio România că în landul Steyermark se află cea  mai puternică şi activă comunitate românescă din Austria.

Peste 40.000 de români trăiesc şi muncesc la ora actuală în întreaga Austrie.

La balul românilor s-a simţit şi trăit româneşte în atmosferă pur românească  întregită de Maria Dragomiroiu, Mirabela Dauer alături de Raoul, care au făcut preţ de câteva ore ca românii din Austria să-şi aducă mai bine aminte de ţara mamă. 


Etichete AustriaromâniSteiermarkMaria DragomiroiuMirabela Dauer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live