Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Bone

14 Aprilie 2014
Vizualizari: 1579
Comentează add

Un avion militar rusesc a efectuat sâmbătă 12 zboruri în apropierea distrugătorului SUA, care patrula în largul coastelor României, în apele internaţionale, a anunţat Pentagonul.

"Zboruri ale unui avion rusesc" în apropierea USS Donald Cook

dragos-bone

Distrugătorul USS Donald Cook. Foto: www.defense.gov

Un avion militar rusesc de tip Suhoi-24 a efectuat sâmbătă mai multe zboruri la joasă altitudine în apropierea distrugătorului american USS Donald Cook, care patrula în largul coastelor României, în apele internaţionale ale Mării Negre.

Informaţia a fost făcută publică astăzi de către Pentagon, care a denunţat acţiunea "provocatoare şi neprofesionistă" a Rusiei.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului, aparatul rusesc a efectuat 12 raiduri, unele foarte aproape de suprafaţa apei, în apropiere de nava americană, pe parcursul a 90 de minute, fără însă să survoleze în mod direct vasul american.  

"Acţiunea avionului rusesc este în contradicţie cu acordurile privind interacţiunea dintre armatele a două ţări", a subliniat oficialul american, citat de agenţiile de ştiri.

Distrugătorul american şi o navă franceză de recunoaştere se află în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia, cauzate de criza ucraineană.


Etichete distrugătorUSS Donald CookRusiaUcrainaMarea NeagrăPentagonSuhoi-24

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live