Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alla Stâncaru Lunca

29 Aprilie 2016
Vizualizari: 676
Comentează add

Fundaţia Motivation a sprijinit de-a lungul vremii mai multe persoane pentru a-şi recăpăta zâmbetul şi bucuria de a trăi.

Zbor frânt - aripi regăsite Zbor frânt - aripi regăsite  - Conține audio

alla-stancaru-lunca

În tinereţe zburăm cu toţii.  În vis şi aevea.
Zburăm când suntem îndrăgostiţi, zburăm când facem majoratul,  când absolvim liceul sau când ne luăm carnetul de condus.
Alergăm fericiţi, ne strecurăm   printre oameni şi maşini grabiţi şi veseli cu sau fără motiv.
Lumea toată e a noastră.


Dar, uneori, intr-o clipă zborul se poate  frânge, visele se sting, bucuriile amuţesc, lumea se năruie. ...Un accident de  maşină, o plonjare în apa prea mică... schimbă destine. Te trezeşti într-un scaun cu rotile.


Tristeţea apasă până într-o zi, când oamenii îţi  întind o mână de ajutor.
Fundația Motivation a sprijinit de a lungul vremii mai multe persoane pentru a-și recăpăta zâmbetul şi bucuria de a trăi.
Marian Main şi Tudor Cristian Dârvăreanu sunt doi tineri care conduc maşini adaptate, practică sportul, participă la concursuri în ţară.
Nu demult Marian Marin s-a întors cu o medalie de la un concurs de ping-pong de la Galaţi. Are o familie care-l susţine, soţia și fiul de 10 ani sunt alături de el. Tudor vrea sa-şi susţina licenţa  şi să facă un masterat.
Ei ne îndeamnă pe toţi să fim buni nu doar în Săptămâna Mare. Să încercăm să fim atenţi la cei din jur, iar privirile noastre aţintite spre cei din scaunul rulant să nu fie de dispreţ sau milă, ci de susţinere.
                             


88 de persoane care utilizeaza scaune cu rotile au beneficiat de servicuil de transport asistat, iar 64 de persoane  au primit servicii de îngrijire la domiciliu în cadrul unui proeict desfăşurat de Fundaţia Motivation România. Proiectul ACCES la educaţie-- servicii şi Comunitate pentru copii şi adulţi în scaune cu rotile--  au avut ca obiective dezvoltarea a 3 servicii: transport asistat şi accesibilizare, înngrijire la domiciliu şi grup de suport.

De asemenea, au avut loc tabere pentru copiii cu dezabilitaţi ne-a declarat  Gabriela Mantea manager de proiect.   Programul a  a fost finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG România.


Etichete fundația Motivationpersoane cu dizabilitatiGalati

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live