Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 16 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

15 Ianuarie 2019
Vizualizari: 573
Comentează add

În toată zona înaltă a Munţilor Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este risc mare de producere de avalanşe de gradul 4 din 5.

Zăpadă de peste 2 metri la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş

carmen-vulcan-sibiu

 

După ninsorile din ultimele ore la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă a depăşit 2 m, fiind cel mai mare strat de zăpadă din ţară. Marţi dimineaţă, la ora 8, măsura 214 cm şi continua să ningă, iar temperatura era de - 16 grade Celsius.
 
În toată zona înaltă a Munţilor Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este în continuare risc mare de producere de avalanşe de gradul 4 din 5.
 
"La suprafaţă, ninsorile recente alcătuiesc un strat instabil de zăpadă proaspată, cu rezistenţa scazută şi cu o slabă coeziune între cristale. Vântul va creşte treptat în intensitate, cu rafale de peste 80-90 km/h, şi va duce la creşterea actualelor depozite de zăpadă din zonele adăpostite, precum şi la formarea unor noi plăci de vânt, mai ales pe versanţii cu expoziţie sudică şi estică. Chiar şi o supraîncărcare slabă poate duce la alunecarea stratului instabil de la suprafaţă, ce are pe alocuri 50 cm, şi la declanşarea avalanşelor de dimensiuni medii, inclusiv spontane", se arată în avertizarea emisă de Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud din Sibiu.
 
Şi în Masivul Parâng-Sureanu, la peste 1.800 metri altitudine, riscul de avalanşe este de gradul 4, pe o scară de la 1 la 5.

Etichete FăgăraşBâlea Laczăpadăavalanşămeteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live