Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Olga Sandu

9 Septembrie 2010
Vizualizari: 1448
Comentează add

Organizaţia "Word Vision" s-a orientat la începutul activităţii din România mai mult spre copiii institutionalizaţi, al caror număr, la începutul anilor 1990, depăşea 100.000.

World Vision sprijină direct 50.000 de copii

olga-sandu

World Vision sprijină direct 50.000 de copii

După 20 de ani de activitate în România, World Vision sprijină direct şi constant 50.000 de copii, dintre care 2000 cu dizabilităţi şi 400 cu SIDA.

Când şi-a început acrivitatea, în 1990, Word Vision s-a orientat mai mult spre copiii institutionalizaţi, al caror număr depăşea 100.000.

Între timp, rata sărăciei s-a triplat şi doar unul din patru copii îşi poate finaliza studiile liceale, mortalitatea infantilă este în creştere, astfel că peste două milioane de copii din mediul rural se confruntă zilnic cu probleme pe care semenii lor din Uniunea Europeană nu şi le pot imagina, au arătat reprezentanţii organizaţiei.

Un sondaj comandat de World Vision arată că 60% dintre aceşti copii trăiesc sub pragul sărăciei relative, iar accesul la serviciile de bază - medicale, de educaţie sau de asistenţă socială este mult mai redus pentru copiii de la sate decât pentru cei din mediul urban.

World Vision Romania este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare.

Organizaţia este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. 


Etichete World VisioncopiisprijinHIVSIDA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live