Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

29 Mai 2016
Vizualizari: 671
Comentează add

Cercetători din nouă ţări participă la workshopul internaţional pe teme de mediu de la Tulcea .

Workshop internaţional pe teme de mediu, la Tulcea

irinel-calin-tulcea

Delta Dunării. Foto: ddbra.ro.

Tulcea găzduieşte un workshop internaţional pe probleme de mediu, în cadrul căruia oameni de ştiinţă din nouă ţări au prezentat - într-un schimb de bune practici - rezultatele cercetărilor cu privire la schimbările climatice şi la poluarea care afectează mările lumii.

Schimbările climatice şi mai ales poluarea mărilor sunt temele de dezbatere ale unui workshop internaţional ce se desfăşoară la Tulcea în aceste zile, cu participarea unor cercetători din nouă ţări, printre care şi România.

Marea Neagră se bucură de cele mai multe comunicări ştiinţifice, rezultatele cercetărilor din ultimii ani fiind mai puţin pesimiste decât se anticipau.

Magda Nenciu, cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetări Marine din Constanţa:  agda Nenciu: În ultimii ani s-a tot vorbit despre ecosistemul Mării Negre, care este într-o stare deplorabilă. Nu, lucrurile nu stau chiar aşa.

Ecosistemul Mării Negre în momentul de faţă este într-un echilibru foarte instabil şi atunci trebuie avut grijă, mai ales în ceea ce priveşte poluarea, pentru că orice fel de activitate care se desfaşoară în apropierea mării poate să influenţeze întreg ecosistemul.  

Grecia, una dintre ţările reprezentate la acest workshop, a implementat în ultimii ani politici de mediu sănătoase în ceea ce priveşte reducerea poluării, un rol important fiind al oamenilor de ştiinţă, dar şi al politicienilor, a spus Vangelis Papathanassiou, de la Institutul Naţional de Cercetări Marine din Grecia.  

Vangelis Papathanassiou: "Înainte de toate, oamenii politici trebuie să aibă încredere în cercetările oamenilor de ştiinţă, pentru a le pune în practică prin politici de mediu. Acest lucru este important, deoarece politicienii nu pot face asta singuri; la fel şi oamenii de ştiinţă, trebuie să ştie cum să se apropie de politicieni, pentru a le spune exact ceea ce se întâmplă cu mediul". 

După acest workshop de la Tulcea, comunicările ştiinţifice prezentate vor fi publicate în speranţa că aceste studii bine documentate vor ajunge şi pe masa politicienilor din România.


Etichete workshopul internaţional pe teme de mediuTulceaoameni de stiintaschimbari climaticeVangelis Papathanassiou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live