Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA (continuare) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Georgiana Grosso

26 Decembrie 2010
Vizualizari: 1797
Comentează add

Diplomaţia americană este îngrijorată de influenţa în Africa de Vest a traficanţilor de droguri sud-americani care folosesc această regiune ca escală în transportul internaţional de cocaină.

WilikLeaks a publicat noi telegrame diplomatice secrete

georgiana-grosso

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange. Foto: Reuters.

Noi telegrame diplomatice secrete americane publicate de siteul WikiLeaks sugerează că o serie de guverne au exercitat presiuni asupra Agenţiei federale americane pentru combaterea drogurilor în scopul de a-şi extinde serviciile de interceptare.

Documentele relevă că multe guverne au vrut să profite de tehnologia avansată de interceptare a convorbirilor telefonice pe care o foloseşte DEA.

Cotidianul The New York Times notează că Panama şi Paraguay sunt două dintre ţările care au solicitat ajutor pentru a obţine informaţii despre opozanţi politici.

Potrivit BBC, ziarul precizează, însă, că DEA a încercat să reziste unor astfel de presiuni.

Potrivit documentelor dezvăluite de WikiLeaks, americanii apreciază că unele ţări ca Guineea Bissau "sunt în mâinile organizaţiilor infracţionale oportuniste şi sofisticate", în timp ce altele, ca Sierra Leone sau Liberia, "se apără cum pot".

În total, "traficul de narcotice este în creştere, şi fără o voinţă politică puternică pentru combaterea acestui flagel, Africa de Vest va fi incapabilă să oprească această maree periculoasă", scria în aprilie 2009 ambasada americană din Sierra Leone.

Diplomaţia americană este îngrijorată de influenţa în Africa de Vest a traficanţilor de droguri sud-americani care folosesc această regiune ca escală în transportul internaţional de cocaină,  potrivit unor note dezvăluite de WikiLeaks şi publicate duminică de El Pais, relatează AFP.


Etichete WikiLeaksdezvăluiriSUAdroguritraficJulian Assange

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live