Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL *Meteo* ) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

29 Iunie 2011
Vizualizari: 1746
Comentează add

Actorii spanioli nu mai au motive să fie invidioşi pe cei de la Hollywood, pentru că vara a adus la Madrid primele 25 de stele pe "strada stelelor", "walk of fame" a la española.

Walk of fame de Spania

annamaria-damian

Pedro Almodovar(st.), Penelope Cruz şi Javier Bardem. Foto: Academia spaniolă deFilm.

Strada stelelor, cum a numit-o Academia Spaniolă de Cinema, după bunul obicei spaniol de a traduce sau a dubla absolut orice cuvânt străin, a fost inaugurată în 27 iunie, în prezenţa unora dintre cei mai cunoscuţi artişti spanioli.

Cei mai aşteptaţi au fost Penelope Cruz şi Javier Bardem, perechea la modă, dar şi regizorii Pedro Almodovar şi Alejandro Amenabar.  

25 de stele cu numele celor mai importanţi artişti din cinematografia spaniolă şi-au găsit locul pe Stradă Stelelor din Madrid.

Acest proiect, prezentat luni, este de fapt celebrarea a 25 de ani de existenţa a Academiei de Cinema din Spania, iar numele stelelor variază de la Luis Buñuel până la Sara Montiel, dar nu lipsesc nici cei care deja au în colecţie câte un Oscar. 

Javier Bardem şi Penelope Cruz au declarat pentru televiziunea spaniolă (TVE) că momentul este de mare bucurie, iar Pedro Almodovar spune că se simte norocos şi mulţumit:

"Nu ştiu dacă o merit sau nu, dar dacă mi-o dau, eu mulţumesc pentru asta. Nu numai pentru această stea, ci pentru acest eveniment care celebrează filmul, pentru că aceste acţiuni sunt din ce în ce mai rare", a afirmat cunoscutul regizor.

Javier Bardem îşi imaginează un scenariu pentru filmul vieţii sale:

"Poate să fie povestea unui copil care venea să vadă filme în versiune originală chiar aici, pe această stradă, când abia existau cinematografe, un copil care visa să fie actor şi dintr-o data se trezeşte cu o stea, pe această stradă...da, povestea poate să fie aceasta", a declarat actorul.

Penelope Cruz este unică actriţă spaniolă cu o stea pe adevărata Walk of Fame de la Hollywood.

Pe strada Martin de los Heros, Penelope a spus:

"Această stea este specială, pentru că este în oraşul meu, în ţara mea şi pentru că mă aflu în acelaşi loc cu oameni foarte importanţi pentru mine, pentru cariera mea, care mi-au dat multe oportunităţi, cu actori pe care îi admir foarte mult", a spus aceasta.

Strada stelelor din Madrid va adăuga, în fiecare an, un nume sau două pe firmament, în funcţie de votul membrilor Academiei spaniole de Film.


Etichete walk of fameHollywoodOscarPenelope CruzJavier BardemPedro Almodovar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live