Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

15 Septembrie 2011
Vizualizari: 1081
Comentează add

Conferinţa din acest an privind viitorul industriei nucleare se va concentra asupra accidentului nuclear de la Fukushima şi a măsurilor care trebuie luate pentru evitarea unui nou incident similar.

Vulnerabilităţile centralelor nucleare, discutate la Londra

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Arhivă Reuters.

Viitorul industriei nucleare şi riscurile pe care aceasta le presupune sunt printre temele de discuţie ce urmeză să fie abordate la cea de-a 36-a ediţie a simpozionului anual organizat de Asociaţia Nucleară Mondială

Conferinţa din acest an se va concentra asupra accidentului nuclear de la Fukushima şi a învăţămintelor care puteau fi trase după această catastrofă.

La acest eveniment, care începe joi, participă lideri politici şi specialişti din peste 30 de ţări. 

Participanţii vor discuta despre problemele de securitate care pot afecta instalaţiile nuclare şi modalităţile de prevenire a unor accidente, precum cel din Japonia, urmând să fie puse în antiteză situaţiile din mai multe ţări.

Pe de o parte, Germania, care plănuieşte închiderea centralelor nuclare, iar, de cealaltă parte, state precum China, India sau Coreea de Sud, care doresc extinderea capacităţilor actuale.

De asemenea, se va vorbi despre cât de atractivă mai este industria nucleară pentru investitori şi ce profituri pot fi obţinute de pe urma centralelor nuclare.

Un subiect important pe agenda conferinţei este şi cel al materiilor prime.

Se estimează că până în anul 2025 zăcămintele actuale de uraniu vor fi epuizate, invitaţii simpozionului urmând să discute despre soluţiile pe care le au la dispoziţie pentru evitarea unei crize cauzate de o posibilă diminuare a cantităţilor de uraniu.


Etichete industrie nuclearăLondraMarea BritanieFukushima

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live