Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Aprilie 2018
Vizualizari: 280
Comentează add

Vremea va fi mult mai caldă săptămâna aceasta în cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să atingă valori de până la 30 de grade Celsius.

Vremea va fi mult mai caldă săptămâna aceasta

florin-lepadatu

 

Vremea va fi mult mai caldă săptămâna aceasta în cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să atingă valori de până la 30 de grade Celsius, mai ridicate cu 8-10 grade decât ar fi normal pentru această perioadă, dar nu vor lipsi nici aversele şi descărcările electrice, a declarat, pentru Agerpres, Teodora Cumpănaşu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

"Vor fi temperaturi ridicate în continuare în majoritatea zilelor şi în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai mari valori, care vor merge până în jurul a 30 de grade Celsius, le aşteptăm în Oltenia şi Muntenia marţi după-amiaza, cel mai posibil joi şi vineri.

Ziua de marţi, cu excepţia Olteniei şi a Munteniei, va aduce înnorări destul de accentuate, averse, tunete, fulgere, posibil grindină şi cantităţi de apă însemnate în majoritatea zonelor.

Nu excludem astfel de fenomene nici pentru sudul ţării, însă pe spaţii mai restrânse, şi care vor apărea doar în orele serii", a precizat Teodora Cumpănaşu.

Meteorologul ANM a subliniat că şi în Bucureşti se vor semnala averse şi descărcări electrice, cel mai probabil marţi seara, după o perioadă cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale ale lunii aprilie.

"Ce este deosebit acum?

Este o masă de aer cald care persistă în cea mai mare parte a Europei, chir şi în ţări precum Belgia, Olanda, Germania sau Polonia, unde în aceste zile s-au înregistrat recorduri de temperatură.

Au fost temperaturi de 28 - 29 de grade, în Franţa de 30 şi peste 30 de grade, în Italia de asemenea.

Este o masă de aer de provenienţă nord-africană care în structura atmosferică dominată de un câmp de presiune ridicată s-a menţinut şi se va menţine şi în zilele următoare", a explicat Teodora Cumpănaşu.


Etichete Vrememeteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live