Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2018
Vizualizari: 788
Comentează add

Din seara zilei de joi, 22 martie, intră în vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsoare şi viscol pentru Muntenia, sudul Banatului şi al Olteniei dar şi Tulcea.

Vremea se înrăutăţeşte în orele următoare

radiojurnal

 Cod galben și portocaliu de ninsori. Foto: ANM.

Meteorologii avertizează că în următoarele ore va intra în vigoare un cod galben pentru unele judeţe şi unul portocaliu de ninsori şi vânt. Meteorologul Mihai Timu atrage atenţia că vântul puternic va spori senzaţia de frig resimţită la nivelul corpului uman.

"Mizăm pe o vreme deosebit de rece în zilele următoare. De altfel este în vigoare şi o informare meteo în acest sens. Pe de altă parte, începând din a doua parte a zilei până vineri undeva spre orele serii va intra în vigoare un cod galben care vizează ninsorile însemnate cantitativ, dar şi intensificările de vânt pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei, dar şi zona Carpaţilor Meridionali ş de Curbură, pentru că aici ne aşteptăm să ningă în acest interval, să se depună strat de zăpadă, iar viteza vântului să aibă undeva pe la 45-55 de kilometri la oră. Lucrurile nu se opresc aici. De la ora 23 până vineri la ora 15 o parte din aceste judeţe vor intra în cod portocaliu, şi anume cele din sudul Banatului şi ale Olteniei, din mare parte ale Munteniei şi de asemenea judeţul Tulcea. Aici vom vorbi iară de ninsori abundente, care se vor asocia cu intensificări ale vântului care vor depăşi chiar 60-70 de kilometri la oră. Venim şi cu veşti bune pentru finalul săptămânii. Precipitaţiile în sfârşit se mai restrâng. Vom vorbi de ploaie pentru că şi vremea se va încălzi. Pentru regiunile extracarpatice temperaturile vor deveni pozitive pe timpul zilei. Creşterea va fi mai evidentă în vestul, nord-vestul şi centrul ţării pentru că acolo aşteptăm ca maximele să atingă şi chiar să depăşească uşor zece grade cu plus", a anun'at meteorologul Mihai Timu.

La ora intrării în vigoare a codului galben de vreme rea, ora 15, ministrul de interne Carmen Dan va conduce comandamentul care se va reuni la sediul ministerului. Pentru protejarea copiilor de vremea rea, autorităţile au decis ca vineri, 23 martie, şcolile şi grădiniţele din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa şi Olt să rămână închise.

 

Etichete Mihai TimuCarmen Dancomandament de iarnăcod portocaliucod galbenninsoriintensificări vânt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live