Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

31 Mai 2019
Vizualizari: 411
Comentează add

Vremea se anunţă instabilă vineri în cea mai mare parte a ţării, cu ploi torenţiale - sunt în vigoare şi mai multe avertizări ale hidrologilor.

Vremea se anunţă instabilă

florin-lepadatu

Vremea se anunţă instabilă vineri în cea mai mare parte a ţării, cu ploi torenţiale - sunt în vigoare şi mai multe avertizări ale hidrologilor, este cod portocaliu de inundaţii până după-amiază pe Tur şi pe Crasna, în judeţul Satu Mare, de asemenea pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu şi Iza, în judeţul Maramureş.

Sub cod galben sunt câteva zeci de râuri din zonele de munte şi în nord-vest.

De altfel nordul şi nord-vestul României se confruntă de câteva zile cu ploi abundente şi căderi de grindină.

Cea mai dificilă situaţie pare să fie în Sălaj, unde aversele şi grindina au produs numeroase pagube în cursul acestei săptămâni, iar ploile abundente au continuat să cadă şi noaptea trecută, ne-a transmis corespondentul Adrian Lungu: "Din fericire, nu au fost înregistrate victime, dar inundaţiile au afectat azi-noapte sute de hectare de terenuri agricole, zeci de case, apa a inundat toate fântânile din zonele vizate şi a acoperit drumuri importante.

Zeci de minute a fost blocat DE 81, pe ruta Zalău-Satu Mare, în zona Hereglean, unde centrul localităţii a fost acoperit cu apă de aproximativ o jumătate de metru.

Populaţia din zonă s-a speriat.

Aceeaşi situaţie a fost semnalată azi-noapte, unde apa a acoperit toată zona centrală.

La fel şi în Pericei, unde apa s-a revărsat peste culturi agricole, a intrat în casele şi anexele gospodăreşti, a inundat curtea şcolii, iar reprezentanţii unităţii de învăţământ au anunţat în această dimineaţă, pe reţele de socializare că activitatea educaţională va fi sistată astăzi pentru evacuarea apei.

La această oră nu mai există drumuri blocate, iar pompierii se luptă în continuare să ţină situaţia sub control, cu ajutorul motopompelor de mare putere.

Şi efectele grindinei se mai văd, mii de maşini fiind afectate în Zalău, acoperişuri de instituţii şi case.

În timp ce populaţia acoperă seară de seară maşinile cu bucăţi de carton şi articole textile, de teamă ca situaţia să nu se repete."


Etichete Vremecodploi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live