Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2014
Vizualizari: 993
Comentează add

Judeţele Vrancea, Buzău şi Olt se află sub cod roşu de inundaţii, până la miezul nopţii, iar judeţele Suceava, Botoşani, Mehedinţi şi Gorj rămân sub cod galben de ploi.

Vremea se ameliorează, însă ploile vor continua în unele zone

radiojurnal

Foto: Arhivă. 

Judeţele Vrancea, Buzău şi Olt se află sub cod roşu de inundaţii, până la miezul nopţii, din cauza viiturilor care se vor produce pe râurile Putna, Râmnicu Sărat şi Vedea.

Hidrologii mai anunţă că sunt sub avertizare de cod portocaliu judeţele Bacău şi Iaşi, unde va fi afectat bazinul superior al râului Trotuş şi se vor înregistra scurgeri de pe versanţi.

De asemenea, rămân sub cod galben de ploi judeţele Suceava, Botoşani, Mehedinţi şi Gorj.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, deşi în această seară şi mâine vremea se va ameliora, în ţară vor mai exista localităţi în care cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate.

"Începând de mâine şi poimâine, sâmbătă, vor fi cantităţi de precipitaţii importante punctual, pe care noi nu mai putem să le prognozăm de astăzi. Singura posibilitate pentru aceste manifestări sunt avertizările imediate.

"Deci, încercăm să informăm cât mai corect şi cât este posibil pentru a şti ce măsuri trebuie luate. În concluzie, la nivel naţional se diminuează fenomenul meteorologic, dar vor fi instabilităţi puternice", a declarat directorul ANM, Ioan Sandu.

Gospodării şi drumuri, afectate

Sute de familii sunt izolate din cauza ploilor abundente care au căzut în ultimele 24 de ore.

De asemenea, mii de gospodării au rămas fără curent electric, iar zeci de drumuri au fost afectate în mai multe judeţe ale ţării.

În cadrul Comandamentului pentru indundaţii de joi, premierul Victor Ponta a dat asigurări autorităţilor din localităţile afectate că la următoarea rectificare bugetară, guvernul va aloca sume de bani pentru remedierea pagubelor provocate de ploi.

"Evident că dincolo de partea de lucrări de amenajare hidrografică, o să vedem în toate aceste judeţe cele mai grav afectate, la rectificare, acolo punem mai mulţi bani pentru infrastructura care s-a stricat.

"Nu spun că o să avem toţi banii de care o să aveţi nevoie, dar măcar ceea ce este absolut urgent şi din punctul acesta de vedere, judeţele afectate în mod sigur sunt prioritate", a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai solicitat ca instituţiile capabile să acţioneze în situaţii de urgenţă să fie pregătite pentru a interveni acolo unde va mai fi cazul. 


Etichete vremeameliorareANMploiinundaţiicod roşuVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live