Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 August 2017
Vizualizari: 478
Comentează add

Din această seară şi până marţi dimineaţă, sunt aşteptate manifestări specifice instabilităţii atmosferice, la început în vestul şi nord-vestul teritoriului.

Vremea începe să se răcească

radiojurnal

Arhivă foto: Petruț Hîrțescu.

Vremea începe să se răcească de duminică seara.

Meteorologii au emis o informare potrivit căreia de la ora 18:00 până marţi dimineaţă la ora 8:00, vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, în aproape toată ţara, iar de la ora 23:00, până luni la aceeaşi oră, va fi cod galben de ploi însemnate cantitativ în Maramureş, Transilvania şi vestul Moldovei.

Răcoarea ţine, însă, doar două zile, pentru că de miercuri, vremea se încălzeşte din nou - a precizat pentru RRA, meteorologul Mihăiţă Huştiu.

Mihăiţă Huştiu: Din această seară şi până marţi dimineaţă, sunt aşteptate manifestări specifice instabilităţii atmosferice, la început în vestul şi nord-vestul teritoriului, apoi în cursul zilei de luni şi în centrul ţării, în zonele montane şi local, în sus şi în est. Este vorba de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, chiar şi cu aspect de vijelie. Izolat, vor fi condiţii şi de grindină şi cantităţi de apă care vor fi însemnate.

Este vorba de un front atmosferic rece care vine dinspre Europa Centrală şi ca urmare, temperatura va scădea destul de accentuat astfel încât vom ajunge la o vreme răcoroasă în toate zonele ţării. Temperatura nu mai trece mult peste 20 de grade. În centrul ţării, s-ar putea să avem şi temperaturi maxime sub 20 de grade, de 17, 18 grade în Maramureş sau în Transilvania.

Însă această răcorire a vremii este de scurtă durată, ca de miercuri încolo, vremea să se amelioreze, sub aspectul precipitaţiilor şi treptat, să avem parte de o vreme însorită şi tot mai caldă. Astfel, în a doua jumătate a săptămânii, temperatura va trece frecvent de 30 de grade, ba mai mult spre weekend, în Câmpia de Vest, sau în Câmpia Română, din nou s-ar putea atinge temperaturi maxime de 34-35 de grade şi ca aspect, va predomina o vreme în general, frumoasă.


Etichete meteovreme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live