Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Noiembrie 2014
Vizualizari: 2945
Comentează add

Meteorologii au emis avertizări cu cod galben de vreme rea. În zece judeţe din sudul şi sud-vestul ţării va fi lapoviţă, se va produce polei, iar vântul va sufla cu putere.

Vremea continuă să se răcească

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Vremea se răceşte în continuare.

Meteorologii au emis mai multe avertizări cu cod galben de vreme rea.

Una dintre ele intră în vigoare în această seară, la ora 22:00, şi expiră mâine, la ora 14:00.

Specialiştii spun că în zece judeţe din sudul şi sud-vestul ţării va fi lapoviţă, se va produce polei, iar vântul va sufla cu putere.

"Vor fi precipitaţii mixte în Oltenia şi Muntenia, Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali, iar în sudul Banatului vor predomina ploile. De asemenea, se va intensifica vântul în partea de sud-vest şi de sud a ţării.

Tot în acest interval, adică la noapte şi în prima parte a zilei de mâine, în zona municipiului Bucureşti, precipitaţiile vor fi slabe cantitativ, mixte sau predominant sub formă de ninsoare şi pot favoriza trecător producerea de polei", a spus meteotologul Meda Andrei. 

A doua avertizare, valabilă până marţi seară

Potrivit acesteia, a doua avertizare va intra în vigoare luni, la prânz, şi va fi valabilă până marţi seară.

"Cel de-al doilea mesaj este valabil de mâine, de la ora 14:00, până marţi, la ora 22:00. Temporar vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, dar extinse în sudul, estul şi centrul ţării, precum şi la munte. Local, se va depune strat din nou de zăpadă, care va depăşî 10-15 cm, în special în zonele de deal şi de munte, mai ales în cele sudice.

Vântul se va intensifica şi va avea viteze ce vor depăşi la rafale 50-60 km/oră în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului chiar va sufla tare, cu peste 80 km/oră", anunţă Meda Andrei. 

Şoferii sunt sfătuiţi să îşi echipeje maşinile corespunzător şi să se informeze despre starea drumurilor la numerele de telefon 021.9360 sau 0800. 80.93.60.


Etichete Ştiri SudŞtiri Sud-Vestvremeavertizareninsoripoleizăpadăsud-estsudvântprecipitaţiiBucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live