Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

15 Iulie 2021
Vizualizari: 418
Comentează add

Mai multe țări din vestul Europei sunt puternic afectate de ploi torențiale și inundații, considerate printre cele mai devastatoare din ultimii 20 de ani.

Vreme extremă în vestul Europei

laurentiu-vaduva

Foto: Arhivă.

Mai multe țări din vestul Europei sunt puternic afectate de ploi torențiale și inundații, considerate printre cele mai devastatoare din ultimii 20 de ani. Germania este țara cea mai afectată.

Precipitații de o abundență fără precedent, sate și orășele măturate de ape, mașini și case distruse, oameni refugiați pe acoperișuri, cu cel puțin 42 de morți și zeci de dispăruți, Germania trăiește o tragedie - a afirmat, astăzi, din Statele Unite, cancelarul Angela Merkel, care s-a declarat bulversată de gravitatea situației din ţara sa.

Cel mai afectat este landul Renania de Nord-Westfalia, cu 18 morți, iar în landul Bavaria 135 de mii de locuințe erau afectate de o pană de curent, în această dimineață.

La sud de Bonn, mai multe case s-au prăbușit și sunt zeci de persoane dispărute.

Cu numai două luni și jumătate înaintea alegerilor generale, mai mulți candidați, dintre care conservatorul Armin Laschet, considerat unul dintre favoriți, au declarat că schimbările climatice sunt la originea furtunilor deosebit de violente și că măsurile de protecție a mediului trebuie accelerate la nivel național, european și mondial.

Sunt temeri că încălzirea vremii poate provoca în continuare precipitații extrem de intense, cu efect devastator în zonele urbane.

Sute de soldați germani ajută populația afectată.

Pagube semnificative au suferit, de asemenea, Belgia, unde sunt cel puțin patru morți, iar armata a fost, de asemenea, chemată să intervină dar și Luxemburgul și Olanda.

(RS)


Etichete europagermaniaploi torentialeinundatiibonn(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live