Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

29 Martie 2021
Vizualizari: 305
Comentează add

Autoritaţile sanitare din Vrancea le-au cerut medicilor de familie să se implice în procesul de vaccinare anti-COVID.

Vrancea: Doar cinci medici de familie dispuși să vaccineze anti- COVID-19

gabriel-sava

   Foto: facebook/Ro Vaccinare.

Autoritaţile sanitare din Vrancea le-au cerut medicilor de familie să se implice în procesul de vaccinare anti-COVID.
 
Până acum, doar cinci doctori şi-au arătat disponibilitatea să imunizeze populaţia în cabinetele lor. Termenul limită este finalul acestei luni.
 
Reporter: Opt centre de vaccinare sunt deschise în prezent în Vrancea, iar imunizarea s-ar putea desfășura, începând cu luna aprilie, și în cabinete ale medicilor de familie, acolo unde aceștia își vor da acordul.
 
Janina Lazăr, medic șef al Direcției de Sănătate Publică Vrance: Încă centralizăm datele de la medicii de familie. În prezent, și-au oferit disponibilitatea cinci medici, dar avem termen până pe data de 31 martie de a primi răspunsurile de la medicii de familie din teritoriu.
 
Reporter: Patru comune din județ au centre de vaccinare organizate, dar acestea nu funcționează, din lipsa medicilor. Grigore Hanță, medic de familie, președinte al Patronatului Medicilor de Familie din Vrancea și coordonator al centrului de vaccinare de la Odobești:
 
Grigore Hanță: Dacă cei 135 de medici de familie existenți la momentul actual în Vrancea ar fi fost cumva motivați să participe în centrele de vaccinare, probabil că s-ar fi asigurat și medicii necesari pentru aceste centre.
 
Reporter: Conform datelor oficiale comunicate de autorități, până în prezent, au fost folosite pentru vaccinare în județul Vrancea peste 40.000 de doze.
 
(PH)

Etichete Vranceamedici de familievaccinare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live