Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 319
Comentează add

Potrivit evaluarii Partidului Civic Maghiar faptul că Hunor Kelemen,candidatul UDMR, nu a obţinut 5% din voturi dovedeşte că un singur partid nu poate mobiliza comunitatea maghiară

Voturile obţinute de H. Kelemen dovedesc lipsa de solidaritate a partidelor

sergiu-stet

 Instantaneu de la prezentarea manifestului electoral al UDMR     Foto: Arhivă. 

Potrivit evaluarii Partidului Civic Maghiar (PCM), rezultaul obţinut de Hunor Kelemen la alegerile prezidenţiale reflectă lipsa de solidaritate a partidelor şi organizaţiilor maghiare din România.
 
Într-un comunicat dat publicităţii de biroul de presă al PCM se arat că faptul că Hunor Kelemen, candidatul UDMR, nu a obţinut 5% din voturi dovedeşte din nou că un singur partid nu poate mobiliza întreaga comunitate maghiară.
 
"Partidul Civic Maghiar consideră că soluţia este solidarizarea partidelor maghiare. Accentuăm: cauza comunităţii noastre nu poate depinde de politica unui partid. Indiferenţa maghiarilor din România cu drept de vot poate fi învinsă numai prin coalaborarea partidelor maghiare", se arată în comunicatul PCM.
 
În opinia acestui partid, şi alegerile europarlamentare din acest an au dovedit că solidaritatea are o forţă mobilizatoare foarte mare.
 
"Partidul Civic Maghiar doreşte să colaboreze cu orice organizaţie a maghiarilor care consideră important, înainte de toate, interesul naţional. Solicităm convocarea cât mai grabnică a Forumului Consultativ al Maghiarilor din Transilvania, înainte de alegerile parlamentare, deoarece partidele maghiare din Transilvania vor putea reprezenta comunitatea noastră numai unindu-şi forţele şi prin luarea în considerare a mai multor puncte de vedere", a precizat biroul de presă al PCM.

Etichete PCMUDMRHunor Kelemenalegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live