Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Februarie 2020
Vizualizari: 337
Comentează add

Premierul desemnat Ludovic Orban merge luni în plenul reunit al Parlamentului pentru a cere învestirea cabinetului său în structura şi componenţa celui precedent.

Votul pentru învestirea guvernului

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Premierul desemnat Ludovic Orban merge luni în plenul reunit al Parlamentului pentru a cere învestirea cabinetului său în structura şi componenţa celui precedent.

Tot luni, este aşteptată şi decizia Curţii Constituţionale privind desemnarea lui Ludovic Orban, din nou, în funcţia de premier.

Şedinţa legislativului ar putea să nu aibă loc, însă din lipsă de cvorum, după ce PSD şi ALDE au anunţat că nu vor participa.

Cătălin Purcaru sintetizează cele mai recente declaraţii politice: "Social-democraţii nu vor participa la şedinţa plenului reunit pentru învestirea cabinetului Orban 2.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că se aşteaptă decizia CCR în privinţa unui posibil conflict juridic între Parlament şi Administraţia Prezidenţială.

Marcel Ciolacu: "Aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale dacă este constituţională, chiar dacă este demis acelaşi premier demis, rămas interimar, să fie iarăşi desemnat."

În replică, liberalii spun că au pregătit o soluţie dacă astăzi se va amâna şedinţa de plen din lipsă de cvorum.

Premierul în exerciţiu, Ludovic Orban: "Avem pregătită o soluţie pe care o testăm cu mai mulţi jurişti pentru a încerca să punem rânduială în haosul pe care îl generează majoritatea PSD din Parlament şi mai ales în această atitudine penibilă de boicot faţă de nişte proceduri constituţionale fundamentale."

Parlamentarii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor nu vor participa la şedinţa de plen, în timp ce Pro România va vota împotriva cabinetului Orban 2.

Este posibil ca astăzi să nu existe cvorum, astfel încât votul de învestitură să fie amânat, iar procedura pentru alegerile anticipate să fie întârziată.

În această săptămână este aşteptat votul deputaţilor asupra Ordonanţei de Urgenţă privind alegerile anticipate.

Documentul care a fost respins de senatori prevede, între altele, reducerea termenelor pentru toate procedurile electorale prealabile alegerilor.

Astfel, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 50 de zile înaintea votării.

Ordonanţa a fost atacată inclusiv la CCR de către Avocatul Poporului, la solicitarea PSD, Pro România şi ALDE."


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live