Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Tănase

17 Septembrie 2014
Vizualizari: 1105
Comentează add

Moţiunea simplă, iniţiată de liberali, pe tema politicii economice a Guvernului va primi votul final în şedinţa de plen de astăzi, în Camera Deputaţilor.

Votul moţiunii PNL pe tema politicii economice are loc astăzi

ioana-tanase

Camera Deputatilor. Foto: cdep.ro.

Moţiunea simplă, iniţiată de liberali, pe tema politicii economice a Guvernului va primi votul final în şedinţa de plen de astăzi, în Camera Deputaţilor.

Semnatarii documentului care a fost dezbătut ieri spun că vor să tragă un semnal de alarmă în privinţa direcţiei economice greşite, spre care se îndreaptă România.

De cealaltă parte, ministrul finanţelor, Ioana Petrescu, susţine că realitatea contrazice afirmaţiile opoziţiei.

Semnatarii moţiunii susţin că anul 2014 este pe cale să devină anul eşecului economic pentru România, din cauza aşa-ziselor politici de supra impozitare şi tăieri de investiţii, aplicate de Ministerul Finanţelor Publice.

Membrii opoziţiei reproşează ministrului de resort, Ioana Petrescu, lipsa de performanţă economică şi de predictibilitate a politicilor bugetare şi fiscale.

"Prognozele optimiste de la începutul anului şi cifrele triumfariste, prezentate de actualul guvern nu au fost altceva decât vorbe goale. Ele erau menite a ascunde în mod iresponsabil realitatea că în economia românească nimic nu se mişcă, că România a devenit o ţară de care fug investitorii, că mediul de afaceri este sufocat cu taxe, iar locurile de muncă sunt puţine şi prost plătite", a spus deputatul PNL, Eugen Nicolăescu.

Prezentă la dezbaterile din plen, Ioana Petrescu a afirmat că moţiunea prezentată de opoziţie este o sinteză de metafore, fără idei, programe sau viziune şi fără corelare cu situaţia macroeconomică.

"În această perioadă, semestrul I, câştigul salarial brut s-a majorat cu 5%, în condiţiile în care preţurile de consum au fost doar cu 1% peste cele de anul trecut. Cu alte cuvinte, în primul semestru din acest an puterea de cumpărare pentru salariaţi s-a îmbunătăţit cu 3,9%. În primul semestru în acest an, numărul net al locurilor de muncă nou create a fost de aproape 70.000. Noile măsuri de relaxare fiscală vor majora cu siguranţă aceste cifre", a afirmat Ioana Petrescu.

Votul final asupra moţiunii simple va fi dat astăzi în plenul Camerei Deputaţilor.


Etichete moţiunepoliticăPNLeconomieIoana PetrescufinanţefiscalăprognozeEugen Nicolăescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live