Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

8 Martie 2014
Vizualizari: 949
Comentează add

PDL şi Partidul Mişcarea Populară susţin că prin includerea UDMR, Guvernul Ponta III şi-a modificat programul de guvernare cu care USL a câştigat alegerile.

Votul de încredere al parlamentului, dezbătut la CC

mihaela-dragomir

Judecătorii Curţii Constituţionale. Foto: Arhivă.

Curtea Constituţională va dezbate sâmbătă, sesizarea prin care a fost contestat votul de încredere al Parlamentului privind modificarea structurii şi a compoziţiei politice a Guvernului.

Sesizarea a fost făcută de PDL şi Partidul Mişcarea Populară, care consideră că prin formarea unei alianţe cu includerea UDMR, Guvernul Ponta III şi-a modificat programul de guvernare cu care USL a câştigat alegerile.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a susţinut că sesizarea depusă reprezintă o situaţie aboslut nouă şi că judecătorii nu au mai avut până acum de soluţionat astfel de cazuri.

Vineri, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au transmis Curţii puncte de vedere faţă de sesizarea cu privire la schimbarea structurii Guvernului.

Cele două birouri consideră că sesizarea este lipsită de temei juridic şi propun respingerea ei.

Autorii sesizării susţin că Parlamentul a încălcat prevederile constituţionale atunci când a validat un nou Guvern, despre care spun că este ilegitim, cu o componenţă diferită de rezultatul alegerilor parlamentare şi, implicit, cu un alt program de guvernare după cooptarea UDMR.


Etichete Curtea ConstituţionalăsesizarevotîncredereparlamentguvernAugustin Zegrean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live