Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Iulie 2019
Vizualizari: 834
Comentează add

Autoritatea Electorală Permanentă lansează o platformă online pe care cetăţenii români din diaspora care vor să voteze la alegerile prezidenţiale din acest an se pot preînregistra.

Votstrainatate.ro, platforma online pentru diaspora

florin-lepadatu

  Foto: Elena Postelnicu.

Autoritatea Electorală Permanentă lansează o platformă online pe care cetăţenii români din diaspora care vor să voteze la alegerile prezidenţiale din acest an se pot preînregistra.

Site-ul va deveni activ odată cu promulgarea de către şeful statului a noii legi electorale.

Petruţa Obrejan transmite: "Votstrainatate.ro este platforma online care oferă românilor din diaspora două variante pentru a participa la alegerile prezidenţiale din 10, respectiv 24 noiembrie, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să stea ore în şir la cozi şi în final să nu îşi poată exercita dreptul constituţional.

Aşadar, românii din străinătate vor putea să opteze printr-o înregistrare prealabilă, fie pentru o anumită secţie de votare, fie pentru votul prin corespondenţă.

Potrivit preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Florin Buică, site-ul va fi operaţional din momentul în care şeful statului, Klaus Iohannis, va promulga legea de modificare şi completare a unor acte normative în materie electorală.

Florin Buică: "Toate informaţiile pe care le vom primi şi le vom introduce în lista electorală permanentă, fie pentru secţia de votare, fie pentru votul prin corespondenţă, nu se vor afla în evidenţele de la administraţiile publice locale în Registrul electoral, se vor radia din lista electorală permanentă din ţară şi vor fi introduşi în lista electorală permanentă din străinătate, pentru secţia de votare sau pentru votul prin corespondenţă."

Florin Buică a mai spus ca adoptarea hotărârii de guvern prin care se stabileşte data primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din acest an era una urgentă, întrucât pe baza acesteia pot începe procedurile de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturilor.


Etichete Votalegeridiaspora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live