Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Decembrie 2020
Vizualizari: 148
Comentează add

Persoanele aflate în izolare sau în carantină pot solicita urna mobilă pentru a vota.

Votarea pentru persoanele aflate în izolare sau în carantină

florin-lepadatu

 

Persoanele aflate în izolare sau în carantină pot solicita urna mobilă pentru a vota la alegerile parlamentare de duminică, în baza unei cereri înaintate până la sfârșitul zilei, inclusiv prin e-mail sau fax către Birourile Electorale.

Sâmbătă solicitările se mai pot depune doar fizic, între orele 18:00 și 20:00.

Conform datelor oficiale, aproximativ 136.000 de persoane au în prezent decizii de carantină, de izolare la domiciliu sau instituționalizat.

Cele mai multe sunt în București, circa 35.000, după cum preciza vineri primarul capitalei.

Şi în județul Constanța, unde se înregistrează cea mai ridicată incidență a infectărilor cu coronavirus la nivel național, sunt peste 10.000 de persoane în carantină sau în izolare.

Interesul pentru a participa la vot pare însă redus, transmite corespondentul RRA, Sorin Cealera: "Foarte puțini constănţeni aflați în carantină sau izolare la domiciliu s-au grăbit să solicite urna mobilă pentru a putea vota.

Până în acest moment s-au primit aproape 300 de cereri la Biroul Electoral Județean.

În cazul celor care nu au toate documentele necesare pentru a justifica regimul impus de către DSP Constanța, și anume rezultatul testului COVID, biletul de externare din spital sau decizia de izolare termenul limită este astăzi, la ora 23:59.

Silviu Ioan Coşa, prefectul județului Constanța: "Solicitarea se va depune până pe data de 4, la ora 24:00, online sau la sediul Biroului Electoral  Județean, urmând ca, ulterior, noi, prin intermediul DSP-ului, și prin comunicare BEJ-DSP, DSP-BEJ-Prefectură să ne asigurăm că au aceste documente, să transmită documentele la secțiile de votare, astfel încât fiecare cetățean să își poată exercita dreptul de vot."

Mâine, în intervalul orar 18:00-20:00, se vor centraliza și cererile managerilor spitalelor care au întocmit liste cu bolnavii COVID internaţi care au solicitat urna mobilă.

Sunt 479 de persoane internate în spitalele COVID constănțene, peste 5.000 de persoane în carantină și tot peste 5.000 în izolare la domiciliu."


Etichete alegerivotare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live