Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

13 Iulie 2020
Vizualizari: 459
Comentează add

Majoritatea social-democrată solicită clarificări din partea guvernului, după cum a anunţat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Votarea în parlament a proiectului de lege privind carantina, "se amână"

mihaela-enache

Marcel Ciolacu. Foto: Agerpres.

Proiectul de lege privind carantina şi izolarea nu ajunge nici astăzi la votul final în parlament.

Majoritatea social-democrată solicită clarificări din partea guvernului, după cum a anunţat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.


Marcel Ciolacu: Nu se va vota legea în Senat, până când prim-ministrul și ministrul sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție în acest moment.


Realizator: Marcel Ciolacu a criticat din nou astăzi proiectul de lege, atât în forma iniţiată de guvern, cât şi în cea rezultată din Camera Deputaţilor, care a adoptat proiectul joi. Despre nemulţumirile social-democraţilor şi argumentele care au dus la această nouă amânare - Mihaela Enache.


Reporter: Marcel Ciolacu a spus din nou că este ”o lege proastă, chiar și după ce a fost modificată în Camera Deputaților în proporție de 80%”, a spus el. ”Nu putem accepta și nu putem vota această lege”, a precizat, referindu-se și la lipsa unui aviz din partea Ministerului Justiției în privința restrângerii unor drepturi.

Marcel Ciolacu spune că niciun membru politic al guvernului nu a venit să susțină legea, iar în discuțiile cu secretarul de stat Raed Arafat, acesta a prezentat punctul de vedere ca specialist, fără să intre în detalii privind restrângerea drepturilor. Critici au fost lansate și către președintele Klaus Iohannis.

Președintele interimar al PSD consideră că șeful statului s-a sustras din spațiul public și că ar fi trebuit să inițieze consultări cu toate forțele politice reprezentate în parlament și discuții aplicate cu specialiști și cu juriști.


Realizator: Guvernul răspunde că premierul Ludovic Orban şi membrii cabinetului său nu fost invitaţi să participe la dezbaterile din parlament pe marginea legii care priveşte carantina şi izolarea.

Biroul de Presă al executivului precizează că atât premierul, cât şi miniştrii sănătăţii şi justiţiei, au disponibilitatea de a participa la lucrarile parlamentului ori de câte ori sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial.

(RS)


Etichete parlamentlege carantinaizolare(RS)amanarepsdpnlciacu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live