Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

13 Octombrie 2014
Vizualizari: 1460
Comentează add

Deputaţii se reunesc astăzi în plen pentru a dezbate şi vota cererea de urmărire penală întocmită de procurorul general de pe lângă ICCJ pe numele colegului Valerian Vreme.

Vot în plenul Camerei Deputaților în cazul lui Valerian Vreme

iulia-gherman

Foto: Arhivă.

Plenul Camerei Deputaţilor decide astăzi dacă aprobă sau nu cererea de începere a urmăririi penale pentru deputatul Valerian Vreme, acuzat de DNA în dosarul Microsoft.

Cazurile senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, acuzaţi în acelaşi dosar, vor fi discutate, tot astăzi, de către Comisia juridică a Senatului.

Deputaţii se reunesc astăzi în plen pentru a dezbate şi vota cererea de urmărire penală întocmită de procurorul general de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe numele colegului lor Valerian Vreme.

Deputatul neafiliat este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, săvârşit în perioada când a fost ministru al comunicaţiilor.

Valerian Vreme susţine că, în timpul mandatului, nu a semnat Hotărârea de Guvern pentru care îi sunt aduse învinuirile.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a întocmit un raport care propune declanşarea procedurii de începere a urmăririi penale, însă decizia finală aparţine plenului.

Pentru a fi aprobată, solicitarea DNA are nevoie de votul favorabil exprimat de majoritatea parlamentarilor prezenţi. Sunt vizaţi şi senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

Comisia juridică a Senatului se întruneşte, tot astăzi, într-o primă şedinţă, pentru a discuta situaţia celor doi foşti miniştri, iar până pe 15 octombrie va trebui să întocmească un raport pe care să îl supună aprobării plenului


Etichete Camera DeputațilorDNAMicrosoftEcaterina AndronescuȘerban MihăilescuSenatValerian Vreme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live