Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

23 Aprilie 2019
Vizualizari: 604
Comentează add

Codul Penal și Codul de Procedură Penală vor intra în plenul Camerei Deputaților pentru votul final.

Vot final pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală

alina-bordeiasu

Comisia parlamentară specială privind legile Justiției a aprobat, astăzi, proiectele de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală. Documentele vor intra mâine la vot final în Camera Deputaților.

Reporter: Andrei Șerban - Parlamentarii PSD și ALDE, susținuți de cei ai UDMR, au asigurat majoritatea în cadrul Comisiei speciale pentru legile Justiției, ceea ce le-a permis să respingă toate amendamentele depuse de opoziția USR-PNL și să adopte proiectele de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală în formele care au venit de la Senat.

Președintele Comisiei speciale, deputatul PSD Florin Iordache, a precizat că astăzi au fost adoptate doar acele articole care respectă deciziile Curții Constituționale și din acest motiv nu vede justificată o eventuală sesizare a Curții Constituționale după adoptarea legilor.

Deputatul USR, Sterian Ion a atras atenția că modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală vor favoriza infractorii, nu numai pe cei acuzţi de corupție, ci și pe cei acuzați de furt sau terorism și din acest motiv a adresat un apel parlamentarilor din UDMR şi cei ai minorităților naționale să nu voteze cele două legi.

Acestea vor intra mâine în plenul Camerei Deputaților pentru vot final.

Camera Deputaților este for decizional.


Etichete vot finalcoduri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live