Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

21 Februarie 2020
Vizualizari: 517
Comentează add

Vot de învestitură pentru guvernul Orban 2, luni, în Parlament

alina-stanuta

 Foto Arhiva/ Agerpres

Guvernul Orban 2 va fi supus votului de învestitură în plenul Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare.
 
Obiectivul PNL rămâne declanșarea alegerilor anticipate, în timp ce PSD anunță că nu va participa la ședința de luni.
 
Reporter: Alina Stănuță -  Obiectivul PNL este, în continuare, declanșarea alegerilor anticipate, iar în opinia liderului liberal, Ludovic Orban, acesta este un obiectiv fundamental pentru țară și nu se poate renunța la el.
 
Ludovic Orban: După părerea mea, vor fi alegeri anticipate. Cum să renunţăm la un obiectiv fundamental pentru România? Chiar faptul că Parlamentul respinge pe bandă rulantă acte normative adoptate de guvernul pe care îl conduc este, de fapt, un argument în plus pentru dizolvarea Parlamentului și pentru organizarea de alegeri anticipate.
 
Reporter: Pe de altă parte, social-democrații au decis că, săptămâna viitoare, vor boicota şedinţa de plen în care va fi supus votului cabinetul Orban 2.
 
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: Luni vom fi prezenţi cu toţii la grupurile parlamentare şi nu vom participa la votul de învestire a domnului prim-ministru desemnat, Ludovic Orban. Având o motivare foarte clară, așteptăm răspunsul Curții Constituționale.
 
Reporter: Lipsa deputaților și senatorilor PSD de la ședința plenului reunit ar putea duce la amânarea votului de învestitură pentru cabinetul Orban 2 și la întârzierea procedurii pentru alegerile anticipate.
 
De altfel, este de așteptat ca, săptămâna viitoare, Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru alegerile anticipate parlamentare să intre în dezbaterea Camerei Deputaților ca for decizional.

Etichete Ludovic Orbanguverninvestituraparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live