Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Iulie 2019
Vizualizari: 721
Comentează add

Miniştrii de interne, Carmen Dan, şi de externe, Teodor Meleşcanu vor fi înlocuiţi cu scopul de a îmbunătăţi imaginea Executivului.

Vor fi schimbări din nou în Guvern

florin-lepadatu

 Palatul Victoria. Foto: Arhivă

Vor fi schimbări din nou în Guvern.

Miniştrii de interne, Carmen Dan, şi de externe, Teodor Meleşcanu vor fi înlocuiţi cu scopul de a îmbunătăţi imaginea Executivului.

Deciziile au fost luate, luni, de Comitetul Executiv al PSD, unde s-a mai stabilit că partidul va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

Nu a fost nominalizat încă, dar decizia a declanşat deja nemulţumirea partenerilor de la ALDE care şi-l doreau candidat comun pe Călin Popescu-Tăriceanu.

Acum avertizează că ar putea părăsi coaliţia.

Petruţa Dinu are detalii despre aceste evoluţii pe scena politică: "Senatorul PSD de Constanţa, Nicolae Moga, o va înlocui pe Carmen Dan la Ministerul de Interne, iar Ramona Mănescu, de la ALDE, pe Teodor Meleşcanu la Ministerul Afacerilor Externe.

Cei doi au fost criticaţi şi de preşedintele Klaus Iohannis pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile din 26 mai.

Premierul Viorica Dăncilă a explicat că ei au pierdut sprijinul politic ca urmare a percepţiei publice nefavorabile.

De asemenea, Mihai Fifor este propunerea PSD pentru a prelua mandatul de vicepremier pe parteneriate strategice, ca urmare a încheierii interimatului deţinut, în prezent, de Ana Birchall.

O altă decizie politică luată de liderii PSD este aceea că social-democraţii vor avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

Viorica Dăncilă: "În urma votului Comitetului Executiv Naţional, a reieşit faptul că Partidul Social Democrat îşi doreşte un candidat propriu, că îşi doreşte să fie susţinut de ALDE şi PRO România şi vom avea discuţii cu cele două formaţiuni politice în acest sens."

La rândul lor, partenerii de la ALDE au anunţat că liderul alianţei, Călin Popescu-Tăriceanu, este candidatul susţinut pentru Cotroceni.

Varujan Vosganian: "Singurul candidat care este bine poziţionat în raport cu ceilalţi şi care are şanse reale să câştige cursa prezidenţială este Călin Popescu-Tăriceanu.

În situaţia în care PSD decide să ignore rezultatul sondajelor şi să încalce înţelegerile pe care le-am făcut, desigur că, înainte ca PSD să îşi ia decizia, va trebui în mod serios să discutăm despre viitorul acestei alianţe."

Săptămâna viitoare, în cadrul unei noi şedinţe a CEx, social-democraţii vor stabili candidatul pentru alegerile prezidenţiale."

Înlocuirea lui Teodor Meleşcanu fusese aprobată anterior chiar de conducerea ALDE, care i-a retras sprijinul politic.

El a acceptat decizia, dar a precizat că nu se simte deloc vinovat de modul în care au fost organizate alegerile europarlamentare în străinătate.

Nici Carmen Dan nu are nimic să-şi reproşeze. Ea a demisionat chiar înainte de reuniunea conducerii PSD şi a spus că partidul cedează presiunilor preşedintelui Klaus Iohannis.


Etichete Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live