Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 178
Comentează add

Aspecte de la o conferinţă privind viitorul României, la care a participat şi premierul Ludovic Orban.

Volumul investiţiilor publice „este cel mai mare din ultimii zece ani”

petruta-obrejan

Foto: gov.ro

Volumul investiţiilor în sectorul public este cel mai mare din ultimii zece ani, în pofida perioadei  de criză de acum - este bilanţul făcut astăzi de premierul Ludovic Orban, la o conferinţă privind viitorul României.

El a dat asigurări că executivul va creşte constant fondurile pentru modernizarea infrastructurii, inclusiv folosind banii europeni în cadrul unui model de dezvoltare economică bazat pe investiţii şi mai puţin pe consum. 

Schimbarea modelului economic are un impact pozitiv - spune premierul Ludovic Orban, explicând că vechiul sistem a generat grave dezechilibre ale economiei româneşti.

Şeful executivului a afirmat astăzi, în cadrul Reuniunii "Împreună protejăm România", că economia românească trebuie să se bazeze pe investiţii publice masive, să susţină investiţiile private, dar şi companiile care vor să investească.

El a explicat că în acest sens au fost revizuite  schemele de ajutor de stat pentru investitori, pentru a le face mai atractive, demers care s-a observat imediat la nivelul investiţiilor.

Ludovic Orban: Volumul investiţiilor în sectorul public a fost cel mai mare din ultimii zece ani, iar lucrul acesta s-a întâmplat în perioadă de criză, în condiţiile în care e clar că veniturile bugetului s-au diminuat. Cu toate astea, noi am asigurat resurse şi am încercat să creştem constant volumul investiţiilor publice pentru că România are nevoie ca de aer de modenizarea infrastructurii în toate domeniile: infrastructură de transport, infrastructură energetică, infrastructură de comunicaţii, infrastructură de sănătate, infrastructură educaţională.

Următorii zece ani vor trebui să reprezinte ani de investiţii masive în toate domeniile enunţate, pentru că acestea sunt un suport fundamental pentru dezvoltarea economică - a mai spus premierul - iar unul din motoarele care pot sprijini creşterea economică sunt fondurile europene.

Premierul Ludovic Orban a mai spus că nu crede că trebuie impuse noi restricţii şi că trebuie pus accentul mai ales pe informarea oamenilor privind importanţa măsurilor de protecţie sanitară.


Etichete (ii)voluminvestitiipublice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live