Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Iulie 2020
Vizualizari: 308
Comentează add

La aproape cinci ani de la izbucnirea scandalului emisiilor, Volkswagen se confruntă în continuare cu consecinţele legale ale acestuia.

Volkswagen s-ar putea confrunta cu un nou val de procese

sergiu-stet

  Volkswagen Jetta, unul dintre modelele cu probleme la sistemul de emisie de noxe. Foto: volkswagen.ro. 

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), instanţa supremă a Uniunii Europene, a expus compania producătoare de automobile Volkswagen unor noi potenţiale procese în instanţă legate de scandalul emisiilor diesel, în care a fost implicată.
 
Clienţii companiei au fost prejudiciaţi în locul unde a fost finalizată factura, au declarat judecătorii CEJ citați de BBC.
 
La aproape cinci ani de la izbucnirea scandalului emisiilor, Volkswagen se confruntă în continuare cu consecinţele legale ale acestuia. Potrivit deciziei judecătorilor CEJ, toţi consumatorii din afara Germaniei care au achiziţionat maşini Volkswagen echipate cu soft-ul modificat astfel încât să distorsioneze rezultatele testelor de emisii sunt liberi să dea în judecată firma germană în propria lor ţară.
 
Cazul a fost înaintat la CEJ de o instanţă din Austria, unde Volkswagen se confruntă cu cereri de daune din partea Asociaţiei austriece pentru Protecţia Consumatorului.
 
Reprezentanţii Volkswagen au declarat că instanţa austriacă nu are jurisdicţie.
 

Etichete Volkswageninstanțăemisii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live