Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

3 Februarie 2016
Vizualizari: 1187
Comentează add

Constructorul german Volkswagen a anunțat că începe implementarea măsurilor tehnice pentru motoarele diesel EA189 din Europa.

Volkswagen repară vehiculele cu emisii poluante

bogdan-predescu

Foto: volkswagen.ro.

Constructorul german Volkswagen a anunțat că începe implementarea măsurilor tehnice pentru motoarele diesel EA189 din Europa. Primul model vizat de această acțiune este Amarok, iar la scurt timp va urma şi Passat.

În decembrie 2015, Grupul Volkswagen a prezentat Autorităţii Naţionale Germane pentru Transport Motorizat (KBA) măsurile tehnice specifice pentru motoarele EA189 afectate de scandalul noxelor. În urma discuțiilor purtate atunci, s-a început deja de la finele lunii ianuarie, implementarea măsurilor pentru motoarele cu capacitatea de 2,0 litri.

În următoarele luni, măsurile vor fi implementate și pe motoarele cu capacităţi de 1,2 şi 1,6 litri. Ministrul German al Transporturilor – Alexander Dobrindt şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al mărcii Volkswagen autoturisme – Herbert Diess s-au întâlnit la Berlin şi în cadrul unui workshop, acolo unde s-au informat în detaliu cu privire la implementarea în practică a actualizării softului pentru motorul 2,0 TDI.

Soluţiile tehnice care să avantajeze clienţii au reprezentat un aspect important la dezvoltarea măsurilor luate pentru remedierea acestei probleme. Pentru implementarea eficientă, modelele afectate au fost împărţite pe mai multe grupe. Abia după ce KBA (Autoritatea Naţională Germană pentru Transport Motorizat) a verificat şi confirmat măsurile propuse, clienţii afectaţi au început să fie contactaţi şi informaţi cu privire la rechemare.

Ca termen, implementarea măsurilor se va extinde pe parcursul întregului an 2016, iar timpul alocat manoperei va fi de sub o jumătate de oră. La motorul de 1,6 litri va fi montat adiţional un dispozitiv de rectificare a fluxului în conducta de admisie, timpul de lucru estimate inclusiv pentru actualizarea de soft fiind de doar sub 45 de minute.

După cum anunță într-un comunicat constructorul german, autovehiculele sunt în continuare sigure din punct de vedere tehnic şi pot circula, putând fi astfel conduse şi în continuare pe drumurile publice, fără niciun fel de limitări.


Etichete Volkswagen repară vehiculele cu emisii poluanteVolkswagenemisii poluante

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live