Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

31 Mai 2018
Vizualizari: 818
Comentează add

Vocile femeilor și fetelor se doresc auzite mai clar!

andreea-marin

Foto: eudevdays.eu

Zilele Europene ale Dezvoltării și Forumul Internațional pe temele cooperării, dezvoltării în domeniul a ceea ce în zilele noastre se numește ”leader-ship” ( n.r. conducere / management) vor avea loc la Bruxelles în perioada 5 – 6 iunie 2018 pentru al doisprezecelea an și se vor axa pe egalitatea de gen și atribuirea misiunilor de conducere către femei și fete, ca formă a unei dezvoltări sustenabile a societății moderne.

Titltul generic al forumului de acest an va fi ”femei și fete vârf de lance în dezvoltarea sustenabilă, prin intermediul proiectelor și al investițiilor”. Evenimentul va fi structurat în jurul a trei teme: ”integrarea fizică și psihică/ morală a femeilor și fetelor”, ”drepturile socio-economice”, ”voci ale femeilor și fetelor care se fac auzite în zilele noastre”.

În 2017, Uniunea Europeană și Națiunile Unite și-au unit forțele în cadrul unei inițiative pentru combaterea oricărei forme de violențe la adresa femeilor și fetelor – așa-numita ”Inițiativă Reflector”.

Prima investiție, în valoare de 500 de milioane de euro s-a realizat cu Uniunea Europeană, ca principal contributor.

Cele mai importante subiecte abordate în dezbaterile de profil vizează accesul la o educație potriviă și locuri de muncă, implicarea femeilor și fetelor în proiecte de antreprenoriat, aplicarea fără excepție a reglementărilor existente în privința tuturor formelor de agresiune sexuală, sau pe criterii de gen.

Tot la ediția de anul acesta se va decerna și premiul pentru jurnaliștii implicați în susținerea drepturilor femeilor și fetelor Lorenzo Natali, oferit pentru prima dată în anul 1992.
 


Etichete Zilele Europene ale DezvoltăriiForumul Internațional pe temele cooperării și dezvoltării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live