Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

3 Decembrie 2015
Vizualizari: 619
Comentează add

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat necesitatea înfiinţării sub egida ONU a unui front internaţional unic de luptă împotriva terorismului.

Vladimir Putin vrea ”un front internaţional de luptă contra terorismului”

-

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: rador.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin a pledat astăzi pentru formarea unui front internaţional împotriva grupării jihadiste Statul Islamic şi a lansat un atac dur la adresa Turciei, care a doborât de curând un avion de război rusesc la frontiera sa cu Siria.

În deschiderea mesajului său anual catre Adunarea Federală, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat necesitatea înfiinţării sub egida ONU a unui front internaţional unic de luptă împotriva terorismului internaţional, care nu poate fi înfrânt prin eforturile unei singure ţări, în condiţiile în care - a spus Putin - frontierele sunt deschise, lumea se confruntă cu o nouă migraţie a popoarelor, iar teroriştii primesc în permanenţă sprijin financiar.

În acest context, liderul de la Kremlin a lansat acuzaţii dure la adresa conducerii turce, declarând că Rusia ştie cine anume în Turcia beneficiază de pe urma traficului ilegal de petrol din teritoriile controlate de terorişti, asigurându-le acestora din urmă banii pentru a racola mercenari, a cumpăra arme şi a organiza atentate teroriste.

Rusia nu va uita uciderea trădătoare a militarilor săi - a spus Putin referindu-se la pilotul avionului doborât de Turcia - şi ştie exact ce trebuie făcut împotriva celor vinovaţi de această crimă.

Răspunsul - a spus Putin - nu se va limita la măsurile economice anunţate deja, dar Rusia va acţiona responsabil şi "fără să agite armele, făra să acţioneze într-un mod periculos, care să pună în pericol atat Rusia, cât şi întreaga lume".


Etichete președintele RusieiVladimir Putinront internaţional împotriva grupării jihadiste Statul IslamicTurciaSiriaacuzaţii dure la adresa conducerii turce

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live