Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

4 Decembrie 2014
Vizualizari: 1389
Comentează add

"Unirea Crimeii cu Rusia e definitivă, iar Patria e pregătită să facă faţă oricărei sfidări şi să învingă", a punctat preşedintele Putin în discursul anual către Adunarea Federală.

Vladimir Putin: Rusia este pregătită să învingă

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Foto: kremlin.ru.

Rusia este pregătită să facă faţă oricărei sfidări a prezentului şi să învingă - a declarat preşedintele Vladimir Putin, în mesajul său anual către Adunarea Federală.

Liderul de la Kremlin a reafirmat că unirea Crimeii cu Rusia este definitivă şi a respins posibilitatea ca Moscova să cedeze presiunilor occidentale, în problema ucraineană.

În deschiderea mesajului său anual către Adunarea Federală, preşedintele Vladimir Putin s-a referit pe larg la problematica internaţională şi, în special, la criza din Ucraina, şi a dat încă o dată de înţeles că unirea Crimeii cu Rusia este definitivă.

El a calificat-o drept un eveniment istoric şi urmarea unor procese declanşate de lovitura de stat din februarie, din Ucraina, Putin numind referendumul în care populaţia votase pentru unirea cu Rusia şi proclamarea independenţei peninsulei de către Parlamentul de acolo drept legitime.

Pentru Rusia - a subliniat Putin - Crimeea are însă şi o valoare civilizaţională şi istorică, aici fiind locul unde a primit botezul cneazul Vladimir, cel care a creştinat Rusia, şi unde se află - a spus el - izvoarele spirituale ale naţiunii şi statului centralizat rus.

Rusia "nu va ceda presiunilor occidentale"

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a declarat, că Rusia va respecta federalitatea Ucrainei, mesaj, care, în acest context, poate fi interpretat şi în sensul că Moscova nu va recunoaşte secesiunea autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk.

Acuzând Statele Unite că influenţează direct sau din culise relaţiile Rusiei cu vecinii săi, Putin a subliniat că Rusia nu se va supune niciodată presiunilor occidentale în problema ucraineană.

De asemenea, el a spus că pentru Rusia, suveranitatea rămâne o valoare absolută, dar Moscova nu va duce o politică izolaţionistă, deşi unele ţări încearcă să ridice în jurul ei o cortină de fier. 


Etichete RusiaMoscovaKremlinVladimir PutinCrimeeaUcrainaOccidentSUAarmatăprovocăricortină de fierizolareEuropaDoneţkLugansk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live