Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

18 Martie 2018
Vizualizari: 589
Comentează add

Actualul lider de la Kremlin s-a impus în mod categoric în faţa celor şapte contracandidaţi ai săi

Vladimir Putin rămâne la conducerea Rusiei şi în următorii şase ani

alexandru-beleavski-moscova

 

Rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale din Rusia arată o victorie categorică a actualului lider de la Kremlin, ce poate câştiga cu un rezultat superior celui de 63,6% obţinut în 2012.

După numărarea a 40% din voturi, Vladimir Putin obţine 74,2% din sufragii, fiind urmat de Pavel Grudinin, candidat din partea Partidului Comunist, cu 14%, şi ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, cu 6,5%. Ceilalţi cinci candidaţi se situează sub două procente.

Aceste cifre confirmă rezultatele sondajelor de la ieşirea de la urne. Exit-poll-ul realizat de Institutul pentru Sondarea Opiniei Publice - VtsIOM - îi conferă lui Putin 73,9%, iar cel al Fundaţiei pentru Opinia Publică - FOM - 77%.

Vladimir Putin, aflat la conducerea Rusiei ca preşedinte sau prim-ministru de peste 18 ani, se îndreaptă, astfel, spre cel de-al patrulea mandat prezidenţial, al doilea de şase ani.

Alegerile s-au desfăşurat în ziua în care se împlinesc patru ani de la anexarea Crimeii şi Sevastopolului, unde prezenţa la vot a fost de aproape 64%.

SUA, Uniunea Europeană şi Ucraina nu au recunoscut alegerile în aceste teritorii.

Comisia Electorală Centrală a confirmat două încercări de fraudare gravă a rezultatelor votului, care au dus la anularea alegerilor în două circumscripţii din Moscova.

Se aşteaptă ca rezultatele parţiale, după numărarea a aproape tuturor voturilor, să fie anunţate să jurul orelor 1 sau 2 noaptea, ora României. 


Etichete Vladimir PutinRusiaKremlinalegeriPavel GrudininVladimir JirinovskiComisia Electorală Centrală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live