Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

6 Septembrie 2019
Vizualizari: 715
Comentează add

Manifestaţiile aproape săptămânale de la Moscova critică excluderea candidaţilor opoziţiei de la alegerea Parlamentului local.

Vladimir Putin: Protestele repetate pot avea loc dacă respectă legea

alexandru-beleavski-moscova

 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.         Foto: Arhivă.

Cu două zile înaintea alegerilor regionale din Rusia, preşedintele Putin spune că protestele repetate în ultima vreme pot avea loc dacă respectă legea.

El a mai spus că tinerii nemulţumiţi care ies în stradă trebuie ajutaţi să îşi găsească drumul în viaţă.

Manifestaţiile aproape săptămânale de la Moscova critică excluderea candidaţilor opoziţiei de la alegerea Parlamentului local.

Comentând seria de proteste stradale organizate la Moscova de opoziția non-sistem în ultima lună și jumătate, președintele Vladimir Putin a declarat la Forumul Economic de Est de la Vladivostok că oamenii au dreptul să îşi exprime punctul de vedere inclusiv în cadrul acțiunilor de protest, dar în cadru legal, dând de înțeles că în caz contrar poliția va interveni în continuare împotriva manifestanților.

Putin a afirmat că majoritatea tinerilor care protestează au atitudini pozitive și vor să contribuie la dezvoltarea țării, dar trebuie să își găsească locul în viață, iar puterea este obligată să facă totul pentru a-i ajuta.

Opoziția rusă protestează faţă de neadmiterea din motive formale a candidaților independenți la alegerile locale ce vor avea loc duminică, organizând succesiv proteste autorizate și neautorizate.

Cele neautorizate s-au soldat cu intervenții brutale ale poliției și câteva mii de persoane reținute. Înaintea scrutinului, puterea și-a schimbat tactica, urmare, posibil, a divergențelor dintre grupurile de influență de la vârf.

Ultimul marş neautorizat din capitala rusă s-a desfășurat fără incidente. Instanțele de judecată au închis marea majoritate a dosarelor intentate participanţilor, cu excepţia cazurilor de ultraj la adresa poliției, unde s-au pronunțat și condamnări de până la cinci ani - considerate abuzive de opoziție.

De asemenea, au rămas în vigoare condamnările la arest administrativ ale unor lideri de opoziție.


Etichete legerespectputinrusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live